Това заяви Путин в интервю за Лари Кинг по СиЕнЕн | webcafe.bg
newscafe

Русия ще се превъоръжи ядрено, ако САЩ не утвърди СТАРТ

Ники Русиновски
01.12.2010, 14:13 (обновена 01.12.2010, 14:43)
путин

Снимка: © Sofia Photo Agency

Русия ще изгради собствени ядрени сили, ако Съединените щати не ратифицират новия договор за намаляване на стратегическите оръжия, заяви Владимир Путин в интервю за СиЕнЕн

Русия ще изгради собствени ядрени сили, ако Съединените щати не ратифицират новия договор за намаляване на стратегическите оръжия.

Това заяви руският премиер Владимир Путин в интервю за известния телевизионен водещ на СиЕнЕн Лари Кинг.

„Това не е нашият избор. Ние не искаме това да се случи. Това не е заплаха от наша страна. Просто казваме, че това е което всички очакват да се случи, ако не се споразумеем за общи усилия", каза Путин.

Новият договор за намаляване на стратегическите оръжия (СТАРТ)бе подписан от Обама и Медведев на 8 октомври 2010 година в Прага.

Путин допълни, че „ще бъде много глупаво" от страна на САЩ да игнорират собствените си интереси - но ако това стане, „тогава ние ще сме принудени да реагираме по някакъв начин", включително с въвеждането на нови ядрени технологии, посочи руският премиер.

Путин говори още за демокрациите в Русия и САЩ и за неговото отношение към нашумелите публикации на WikiLeaks.

В интервюто си той посъветва американските политици, критикуващи демокрацията в Русия, да не се месят в руските избори.

В публикуваните документи от WikiLeaks има изказвания направени от министъра на отбраната Робърт Гейтс в разговор с френския му колега, че руската демокрация е изчезнала, а властта е концентрирана в руските спецслужби.

„Когато говорим с нашите американски приятели и им кажем, че съществуват трайни проблеми в това отношение (по отношение на демократичността на изборите в САЩ), ние чуваме от тях: "Не се бъркайте в нашите работи. Това е нашата традиция, и ние няма да променим нищо. Ние и не се бъркаме", каза Путин.

„Въпреки това, бих посъветвал нашите колеги: "И вие не се месете в суверенните избори на руския народ", каза министър-председателят на Русия пред Лари Кинг.

Oще: демокрация  интервю  путин  русия  сащ 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани