Германия планира да разреши фракинга | webcafe.bg
newscafe

Германия планира да разреши фракинга

Webcafe.bg, Financial Times
05.06.2014, 16:22 (обновена 05.06.2014, 16:38)
фракинг

Германия е готова да позволи фракинга, но само ако няма да се използват вредни химически вещества и няма да има рискове за водата в съответния район.

Германия ще вдигне забраната за добив на шистов газ чрез фракинг през 2015 година, за да намали газовата си зависимост от Русия и да повиши конкурентоспособността си в сравнение с американските производители.

Правителството ще разгледа през лятото законопроекта и възможните екологични и икономически последствия. Германия притежава около 2.3 трилиона кубически метра шистов газ. Годишното й потребление е около 80 милиона.

Според прогнозата, когато достигне максимален добив на шистов газ, Германия ще удовлетворява 35 на 100 от потребностите си от газ. Производителите в страната настояват в последно време да се въведе новата технология за добив на газ, но властите се притесняват, че това ще нанесе щети в гъстонаселените райони.

Фракингът е забранен във Франция. Германия е готова да го позволи, но само при стопорцентови гаранции, че няма да се използват вредни химически вещества и няма да има рискове за водата в съответния район.

Oще: газ  газова зависимост  газови доставки  германия  добив на газ  русия  фракинг  шистов  шистов газ 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани