Губим милиарди от ЕС за селските райони? | webcafe.bg
newscafe

Губим милиарди от ЕС за селските райони?


03.02.2010, 16:47 (обновена 05.02.2010, 13:37)
мирослав найденов

Земеделският министър Мирослав Найденов обяснява как и защо може да загубим 3,2 млрд. евро

България може да се лиши от 3,2 млрд. евро по програмата за развитие на селските райони, ако не изпълним критиките на Брюксел, предупреди земеделският министър Мирослав Найденов. Тази сума е предвидена до 2013 г., а заплахата е ЕК да ни спре частично или напълно всичките тези средства.

За да запазим европарите, Найденов готви спешно екшън-план, който трябва да реализира в 2-месечен срок.

Найденов поясни, че критиките на Брюксел са заради пропуски при провеждането на обществени поръчки, за наличие на свързаност между две фирми с цел да получат повече пари от ЕК, както и заради фалшиви оферти.

През следващите два месеца България ще трябва да докаже, че няма да позволи бенефициент, който не отговаря на изискванията, да получи пари по Програмата за развитие на селските райони.

Земеделският министър обобщи, че сме пренесли лошите практики от САПАРД върху Програмата за развитие на селските райони.

"Както се наложи да правя екшън-план, когато поемах поста, за да не загубим 771 млн. като преки плащания и национални доплащания на българските земеделски производители, така сега ще изпълняваме втори екшън-план", припомни Найденов.

 

Oще: евро средства  селско стопанство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани