Нападателят на Доган проговори в писмо до "Шоуто на Слави" | webcafe.bg
newscafe

Нападателят на Доган проговори в писмо

Webcafe.bg, по slavishow.com 14.02.2013, 11:53 (обновена 15.02.2013, 14:14)
Октай Енимехмедов

Извеждат Октай Енимехмедов от НДК, след като делегатите от конференцията на ДПС опитаха да го линчуват

Студентът Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, обясни защо е извършил нападението. В предаването "Шоуто на Слави" беше прочетено отворено писмо, което е написал в следствения арест.

Енимехмедов обяснява, че е разочарован от действията на Ахмед Доган и от това, в което ДПС се е превърнало. Студентът се определя като родолюбец, който симпатизира на Левски, Раковски, капитан Петко Войвода и който е осъзнал, че напрежението между българи и турци облагодетелства само тесен кръг от хора.

Следва пълният текст на писмото, публикуван на сайта на предаването:

"Здрасти, Слави,

Надявам се, нямаш нищо против, че се обръщам по този начин към теб, а не с чичо Слави.

За да бъда напълно откровен, преди да напиша защо се качих на трибуна и прекъснах речта на Ахмед Доган, насочвайки пистолет към главата му, искам да ти кажа, че в последно време изгубих интерес към предаването ти.

Ще се радвам колкото се може повече хора да чуят това, което ще прочетеш от писмото, което написах тук в следствения арест на „Г. М. Димитров“.

Много глупости се написаха и изговориха по мой адрес и по адрес на семейството ми, но не се и учудвам след като знам, чии интереси защитават въпросните медии и журналисти.

Искам да кажа на онези, които още не са разбрали защо исках да стрелям по Ахмед Доган, че аз, Октай Енимехмедов, съм „един от многото“, гласували доверие на този човек и останали разочаровани от неговата политика.

В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС, е изцяло в интерес на една единствена фигура и неговото обкръжение.

Много лъжи се изрекоха и много кражби се извършиха от тяхна страна, но за съжаление държавата нищо не прави по въпроса.

Дори ме учудва поведението на премиера Бойко Борисов, който излиза пред хората и казва, че „шапка му свалял на Доган“ за това, че бил много добър политик.

Това не го разбирам – защо този човек е наричан добър политик, след като е нанесъл такива поражения на страната и държавата в нея?!

Предполагам голяма част от вас видяха начина, по който ме налагаха и ритаха делегатите на ДПС и то, след като аз лично изхвърлих пистолета и не им оказах ни най-малка съпротива, те продължаваха да ме ритат с токовете си. С това те оправдаха моите очаквания, че не са нищо повече от шепа страхливци, доверили се на един доносник.

Това е истинското лице на голяма част от действащите фигури в партията. Казвам голяма част, защото вярвам, че и сред тях има млади и свободно мислещи хора, които в най-скоро време ще кажат „Не“ на Доган и неговата политика. Единствено по този начин биха могли да съхранят каузата на истинското ДПС. Това ДПС, в което хиляди български граждани вложиха много от себе си, от своята вяра, надежда и любов в защитаването на правата и подпомагане на развитието на различните отдалечени райони, в които преобладават предимно хора от турски произход.

Мисля, че след като аз, студентът от УАСГ, на 25 години успях да се кача на трибуната и пред цяла България да насоча пистолет в главата на Доган, всеки въоръжен с повече кураж би могъл да го направи.

Навярно в очите на много от вас моите действия и моя начин на изразяване изглеждат шокиращи и недопустими за демократичните ценности в България. Но искам да знаете, че аз като гражданин на тази страна, ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!

Тук, в тази страна, съм се родил, тук съм израснал, тук са моите родители, тук са приятелите ми, тук са минали 25 години от моя живот и тук ще умра!

Родината е обща за всички, без значение циганин ли си, българин ли си, турчин ли си и т. н.

Ние българските граждани сме народът на тази страна.
И също както всеки един от вас има своята лична история и памет, така и страната ни има своята памет и история.

Аз като един млад Родолюбец считам, че историята обърна гръб на Ахмед Доган.
Убеден съм, че не аз, а той заедно с останалата част на политическия елит, които нанесоха дълбока рана върху паметта и историята на България, трябва да са на мое място тук, в ареста на „Г. М. Димитров“.

Рана, която все още е неизлечима, ще оказва неблагоприятно влияние върху живота на поколения напред, в това число и нашето.

В една от своите лекции един мой любим архитект и инжинер Jaque Fresco казва така:
„Различните култури на този свят,
налагат различни ценности.“

Аз съм мюсюлманин и като такъв съм възпитаван да бъда добър към хората, да се отнасям добре с животните, да уважавам по-възрастните от мен, да се образовам и т. н. Но и аз, като всички хора по света, не съм безгрешен. Сигурно имам много грехове, за които се надявам Господ да ми прости. Научил съм се кое е най-важното за един мъж в този живот – достойнство и чест.

И сега, ако ме питате, защо след като ми засече пистолета, не съм ударил една плесница на Доган, ще ви кажа, че преди всичко един мъж трябва да уважава своя противник, според качествата му и да не го унижава пред хората му.

Симпатизирам на Левски, Раковски, капитан Петко войвода и на всички онези храбри мъже, милеещи за своята Родина. Не знам колко от вас са се замисляли, но аз често си задавам въпроса: Дали на Левски би му харесало случващото се в България, ако имаше възможност, дори и за миг да погледне през паметта на страната ни? Но това е друга тема на разговор.

Това е всичко от мен приятели.
Благодаря ви за отделеното внимание.

Накрая искам само да благодаря на брат ми и да му кажа, че е незаменим, страшно много се гордея с него.
Да благодаря на семейството ми, които страшно много ме подкрепят.
Да кажа на майка ми, че я ОБИЧАМ.

Да благодаря на теб, Слави и целия ти екип, за това че отделихте време и внимание да прочетете това писмо пред вашите зрители …, а и още нещо Слави, нали не се сърдиш като ти казах, че отдавна съм изгубил интерес към шоуто ти … вярвам, че ще дойдат по-добри времена за всички в тази страна!
Пожелавам на всички ви здраве, успехи в работата и дълъг, щастлив живот!

С най-добри пожелания: Октай Енимехмедов"

Отговорът на ДПС - чрез пиарката на партията Велислава Кръстева

Дълъг,

Нали не се сърдиш, че се обръщам така към теб. В края на краищата така съм си свикнала още от училище.

Много внимателно изгледах снощното ти предаване и обратно на принципа ми да не коментирам неща, които пряко засягат мен или лидера и партията ми, този път няма как. Ще се коментираме.
Моралът, Слави, моралът е нравствена категория. Няма как нито да си я напазаруваш, нито да ти я имплантират, нито да я откраднеш от някъде. 

Практикуването на дейности като тази, с която пък ти се занимаваш - това не е журналистика, не съм сигурна дали е шоу, но да, може и да е по някакъв наш си, Балкански начин, би трябвало (Би трябвало!) да е още по-ангажиращо и отговорно занимание, предвид публиката и внушенията, които й се отправят. Обяснимо би било, когато не си бил възпитан в основни ценности, ако да речем си израснал на улицата като безпризорен. 

Но твоят случай не е такъв. Да, чудесният ти нюх за кинти и за популярност също би могъл да обясни много неща. В крайна сметка меркантилизмът не е забранен със закон. Пък и да беше. На кого му пука...

Драматичното в случая е, че ти се получи едно твърде гнуставо съчетание от едното и другото. За които трудно може да се намери логично обяснение.

Защо, г-н Трифонов, ти нито един път и с нито една дума не намекна дори, че коментираш престъпление. Че портретът, който ваеш така старателно, е на човек, направил опит за убийство!? И то човек, с предходни многобройни криминални прояви.

Защо, драги, законът и нормата са последното, с което занимаваш зрителите си и самия себе си? Защо нито един път не зададе въпроса, какво би се случило, ако пистолетът беше гръмнал? Защо през ум не ти мина, че това е опит за политическа екзекуция, което е без прецедент в историята ни? Защо размени местата на престъпник и жертва?

Защо допусна от ефира на твоето предаване да се отправят откровени призиви към насилие и насаждане на омраза? Защо се превърна в трибуна и рупор на насилието и саморазправата? И то като израз на политическо несъгласие!

Защо ти, който винаги си имал претенцията, че свободата (включително и тази на изразяване) е най-висша ценност и изборът и волята на народа са висш израз на демокрацията, допусна пропагандата и манипулацията на точно обратното страшно явление в страната ни? 

Забрави ли за Вокс популиса, забрави ли за Хъшове? Забрави ли за претенцията и самочувствието, че някога бяхте флагмани на т.нар. януарска революция, довела до падането на правителството на Виденов?

Защо извърши този грях срещу основната човешка ценност - живота? Или тайничко си мислиш, че когато става дума за мюсюлмани, нещата стоят някак по-различно!?

Кой има право да отнема живот в името на несъгласие? Кой и кои са тези държави, в които на един криминално проявен му се дава възможност да оправдава престъплението си с някакви политически (забележи!?) и клиширани глупости и то от ефира на шоуто с най-големи претенции в телевизията с още по-големи претенции!?

Пропагандата и манипулацията, в този си уродлив вид, в който я видях еманирана в твоето предаване, има едно определение и то е фашизъм. Съжалявам да го кажа. Още повече съжалявам, че ти си този, който избра да постави черешката на тази нелицеприятна торта. Този сценарий, за чиито последици не се замисли нито веднъж. 

Или поне по нищо не пролича. И за да не издребнявам, няма да коментирам нито личните ти контакти, които са ми известни (върху неизвестните не бих и разсъждавала), нито личните ти мотиви, които предполагам.
Оставям това на съвестта ти.

Защото изборите ще дойдат и ще минат. И от сега си знам, че трябва да очаквам отново, в някоя късна вечер да ми позвъниш и да ми кажеш, че е много важно да се чуеш с Ахмед.
Няма да ти вдигна, Дълъг.
Велислава

P.S.: Пропуснах да попитам. Дълъг, замислял ли си се какво би сторил, ако някой който не те харесва, не харесва шоуто ти, писнало му е да му менторстват такива като теб, писнало му е от всичко в държавата, мрази успелите заради собствената си неспособност да успее, търси слава и себеизразяване, иска да се превърне в новина или каквото и да е слабоумие все в този дух, ти насочи пистолет в главата...

Oще: арест  ахмед доган  българи  нападение  октай енимехмедов  турци 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.08.2010, 12:32

10 No name | 15.02.201317:27

Спор няма, че ПР-ката на ДПС е отговорила все едно е на три ракии в селската кръчма. Но и писмото на Енимехмедов нещо ми се струва не много читаво - като атентата де, пълна бутафория.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 15.02.2013, 11:14

9 Milen Getov | 15.02.201311:30

Браво на Велислава! Толкова силно, толкова гневно писмо. Почти и повярвах и и съчувствах. Само не разбрах, ако този "опит за политическа екзекуция" наистина е "без прецедент в историята ни", то какво се е случило със Стефан Стамболов? Може би историята лъже. Може и до днес да живее на някой отдалечен остров. Надявам се само Велислава да не чете webcafe.bg или поне да не чете коментарите, защото може да и хрумне гениалната идея да направи аналогия между Стамболов и боклука, който защитава. А тогава вече наистина бих повърнал!
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 14:03

8 delight | 15.02.201310:47

Не гледам Слави, затова се наложи внимателно да прочета статията. Писмото на Октай го разбрах. Мотивира се, персонализира се, търси публичност. Ясно.
Сложното идва след това.

Отговорът на ДПС - чрез пиарката на партията

Интересно ми е в ДПС кой друг е чел отговора на Велислава? И защо тя няма фамилия? Що за ценз се изисква за един пиар на партия? Поне базисни познания за нетикет? След като изчетох злобните фамилиарни нападки към Слави, в отговора всъщност друго няма, се запитах Велислава да не е от форума на кафето. Бе познат ми е стила!
Хвала на ДПС за кадрите и особено за пиарката!
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

7 YOLE | 15.02.201310:47

А кога ще осъдят и обесят приматите, пребили Енимехмедов, а ? Уеба, направете подписка, ко се мотате още !!!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

6 pepe | 15.02.201307:21

Не мога да разбера как PR специалист може да напише такъв селяндурски отговор. Все едно, че се намира в селската дискотека. Гледала е по американските talk show, че се държат фамилиарно и решила и тя да опита... Да ама там не се държат фамилиарно, когато са решили да обсъдят покушение срещу политик и са решили да ни обясняват ай колко е ужасно.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 06.02.2013, 02:56

5 Staria Hush | 15.02.201306:15

На тоя са му обещали некакъв пост в Атака.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

4 Mile Manolov | 15.02.201305:19

ако беше Петко войвода на подиума... кремъклийката шеше да гръмне.. ама не беше muhihihihi
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 05.12.2011, 19:54

3 Игнат Игнатов | 14.02.201321:12

"Защо нито един път не зададе въпроса, какво би се случило, ако пистолетът беше гръмнал?"-и какво толкова щеше да стане с газов пистолет-най много да поплачат и двамата.А без пълнител и толкова няма да е.
Айде без гръмки фрази за убийство и екзекуция-юридически деянието си е хулиганство по чл.325 НК
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 20.09.2012, 22:54

2 liusien | 14.02.201316:32

Хахахахаха......... Както винаги се получава, и тази Велислава се е взела доста насериозно!... Шокиран Личи си как със зъби и нокти ще защитава хранилката си въпросната дама, защото в противен случай може да мине само на хляб и вода по разбираеми причини... Чуди се
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 28.11.2012, 14:36

1 Стако | 14.02.201315:38

Тук може, и трябва, да се каже само едно: да го беше гръмнал. Браво, че се опита, извини всички, че не ти повярваха, но такъв е света вече.
Въпрос на време е - всеки ще си получи заслуженото.
   

оценка

+4 -0