Яне Янев изригна за жената до Станишев и връзките й | webcafe.bg
newscafe

Яне изригна за Моника (Станишева) и връзките й

Webcafe.bg
23.01.2013, 14:04 (обновена 23.01.2013, 16:42)
хора без лица

Снимка: © Deviantart.com

Демоскопи или социолози

Приятелката на Сергей Станишев е в общо дружество с "Алфа Рисърч", съобщи на брифинг в парламента председателят на РЗС Яне Янев, който обясни връзките на фирми на Моника Йосифова, днес Янова.

Разкритията се правят, след като вчера "Алфа Рисърч" изнесе данни за все по-малката разлика между ГЕРБ и БСП на предстоящите избори - направо в рамките на статистическата грешка.

"Отварям фирменото досие на две от фирмите и какво се вижда? В първата фирма - "Информираност и активност" основен съдружник е "Алфа Рисърч" с управляващ Моника Любомирова Йосифова. Във втората фирма - "Консорциум за диалог с администрацията" отново съдружник е "Алфа Рисърч" и отново управляващ е Моника Йосифова", каза Янев.

"Провокиран съм да покажа - как функционира лицемерно системата, и как някои, преди избори, заличават всичко неудобно от паметта си и започват сякаш наново. Тези дни една социологическа агенция на име "Алфа Рисърч" изключително пространно обяви резултати за следващите парламентарни избори.

Тъй като РЗС имаше конкретно предложение в Изборния кодекс по отношение на социологическите агенции - да има абсолютна прозрачност, да се знае кой финансира, да се знае социологическата агенция или тези, които са акционери в нея, с които политици са акционери.

Ако този текст от Изборния кодекс беше приет, сега обществото щеше да си направи равносметка дали тези данни, които поднасяше "Алфа Рисърч", са обективни или са скалъпени, за да обслужат интересите на една политическа партия", добави Янев.

"Постарах се да видя - защо толкова старателно и прецизно и в услуга на една партия, се поднасят всички тези резултати, и намира такъв широк отзвук. Ще настояваме да се провери какви са точно пипалата на този социологически октопод, докъде стигат, защото в една от другите фирми се вижда, че има и намесени медии и най-вече "Икономедиа". Виждам, че имат общо дружество както Моника Йосифова, така и "Алфа Рисърч" и "Икономедиа".

Чии интереси се представят пред обществото и какво целят тези данни? Да информират обществеността или да заблудят българските граждани с удобни данни", попита депутатът. Според него не е случайно, че тези фирми са на един и същи адрес - ул. "Янко Сакъзов" 19.

"От РЗС категорично настояваме този текст от Изборния кодекс да бъде приет. Само той ще даде възможност обществото да получи обективна и точна информация и да се знае преди избори кой режисира и кой плаща. Фирмите "Информираност и активност" и "Консорциум за диалог с администрацията" - никак не е случайно какъв диалог е имало 2009 г. до последния момент.

От този диалог изглежда са усвоени доста големи пари и в резултат на този диалогов паричен режим сега натрупаните пари се плащат за социологически проучвания, които се показват пред обществото едва ли не за честни и прецизно направени. Това е безобразие, на което трябва да се сложи край", заяви Яне Янев.

Според него преди да бъдат съобщени публично каквито и да е данни от социологически проучвания, е редно от "Алфа Рисърч" да декларират, че са в съдружие с Моника Йосифова.

Но да се поднася информация за обективна, а тя да е последно редактирана от Моника Йосифова, е изключително несериозно и затова там РЗС изобщо ги няма в това проучване, а ГЕРБ едва ли не вече са сдали багажа и БСП ги е стигнала, заяви Янев.

"Искаме да се установи капиталът на основните социологически агенции, защото някои от социолозите не само че са "Вечната Амбър" за последните 20 и няколко години, но не са социолози, а шамани. Те искат да решават и дори да предрешават политическите процеси в България", каза още Яне Янев.

"Много е любопитно да се види, в периода 2005-2009 г. „Алфа Рисърч" в какви обществени поръчки и договори с държавната администрация участва и чрез кого. В контекста на това, което австрийските власти, прокуратурата обяви днес по един друг проблем, в който фигурира името на Йосифова по т.нар. доклад "Хохегер", заяви Янев.

Той припомни, че беше създадена временна анкетна комисия в 41-ото НС, която да провери случая. В края на октомври м.г. оттам обявиха, че Петер Хохегер трябва да върне в държавния бюджет 500 000 евро от получения хонорар от 1.5 милиона евро.

Договорите с австрийския лобист са сключени така, че няма как да бъдат отчетени резултати, заяви тогава депутатът от ГЕРБ и председател на комисията Димитър Главчев. Той се позова на заключения на Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция. 

Самият Хохегер, за когото досега се знаеше само, че е разследван, заяви още преди около година, че фирмата на Моника Йосифова е получила 270 000 евро.

Oще: икономедиа  моника йосифова  сергей станишев  яне янев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.10.2013, 16:49

4 mathur | 11.10.201317:12

Яне се е объркал....Сер-гейчо и приятелка???? ПО точно приятел... Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

3 Georgi Tashev | 24.01.201317:37

Браво, Яне! Може да си подлизурко, но тук удари право в целта.
А снощи си пролича кой подпира Славчо. Браво, другарю Трифонов! Само така!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

2 Harry | 23.01.201323:13

"Аз го обичам (Сергей), той е мъжът на моя живот, чувствам се обичана..."
А поглежда на дясно и на горе, значи лъже.
Когато гледат на дясно и на горе, значи ви лъжат. Много щастлив
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 23.01.201323:04

В момента Слави Трифонов прави "интервю - фелацио" (метафората е на Волен Сидеров Много щастлив ) с Моника Лю.. , пардон Йосифова.
Слави: Има ли неудобни въпроси за вас? Намига Сякаш ние не знаем че въпросите са уточнени предварително и за такъв ПР се плаща на Славчо кеш.
Важният въпрос обаче е: Правите ли секс със Сергей? Много щастлив
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани