Татяна Дончева за чертожниците на кабинета | webcafe.bg
newscafe

Татяна Дончева за чертожниците на кабинета

Webcafe.bg, по Нова телевизия
06.06.2013, 11:21 (обновена 06.06.2013, 17:44)
Татяна Дончева

Снимка: © БГНЕС

Лидерът на Движение 21 в БСП Татяна Дончева: Има сериозна квота на ТИМ, която се преплита с квотата на семейство Станишеви и техните приятели

"Опасявам се, че хората не възприемат този кабинет като кабинет с качества - нито хората на улицата, нито вътре в партията, нито българската интелигенция. Този кабинет дойде с много въпросителни, че зад него се крият много задкулисни интереси и договорни, които нямат общо с никакви обещания".

Това заяви за "Здравей, България" председателят на "Движение 21" Татяна Дончева.

Тя изрази опасения, че има исторически периоди, когато подобни подозрения могат да торпилират кабинет с много по-голям професионален капацитет и добри намерения.

"Аз нямам съмнения нито в икономическата експертиза на Пламен Орешарски, нито в добрите му намерения. Имам съмнения обаче, че прояви прекалено голяма безхарактерност, когато позволи да го превърнат в четец на списък с министри и да му наложат дори секретарки и началници на кабинета", отбеляза Татяна Дончева.

На въпрос дали съществуват различни квоти на министрите в новия кабинет, Дончева коментира, че лична квота на Орешарски не вижда, с изключение на Петър Чобанов.

"Има сериозна квота на ТИМ, която се преплита с квотата на семейство Станишеви и техните приятели, като между ТИМ и приятелите на семейство Станишеви има една симбиоза, понякога има и общи кандидатури. Кръгът "Монтерей" и ТИМ са се намесили решаващо в сферата на сигурността, а в тъй наречените ресурсни ведомства са се спрели на подходящи кандидати, с които могат да си правят, каквото си искат, или които са техни служители", категорична беше Татяна Дончева.

На въпрос защо не харесва вътрешния министър Цветлин Йовчев Татяна Дончева заяви следното:

"С пиарските възможности на Моника Йосифова, фирмата й и ГЕРБ, както и медийната империя на Делян Пеевски вие можете да постигнете позитивно впечатление."

Според лидера на "Движение 21" Цветанов обосновано твърди, че Цветлин Йовчев е назначение на Делян Пеевски, защото "има такъв момент".

"Освен това аз смятам, че Цветлин Йовчев е квота на "Монтерей" през кръга на Драшков и на ТИМ", допълни Татяна Дончева.

"Този човек не можеше по никакъв начин да бъде в това правителство при всичките договорки, че правителството на БСП и ДПС се явява политическо, експертно и алтернатива на ГЕРБ - освен ако има задкулисни договорки тези кръгове да управляват зад фасадата и да се осигури във вътрешното министерство недосегаемост на определена проблематика", на мнение е Татяна Дончева. Тя допълни, че има предвид проблематиката, която може да издъни кръговете, които са си правели каквото си искат по времето на Бойко Борисов, както и самия него.

"Към момента е жертван Цветанов. Те са надяват, че това омиротвори нещата и че ще  могат през този екип да правят, каквото си искат", с тези думи Дончева подчерта, чеподозира ГЕРБ и БСП в една много добра симбиоза.

"В един момент обаче, ако се окаже невъзможно удържането на нещата, е възможнозадкулисните играчи да жертват и Бойко Борисов", допълни Дончева.

"Сергей Станишев налага под формата на гражданска квота един чисто приятелски семеен кръг. Работите в партията не са добре", заключи лидерът на "Движение 21".

Oще: бсп  движение 21  кабинет  монтерей  пламен орешарски  правителство  татяна дончева  тим 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.