Пълнят дупки с глобите на фирмите за снегопочистването | webcafe.bg
newscafe

Пълнят дупки с глобите на фирмите за снегопочистването

Webcafe.bg
27.02.2012, 14:37 (обновена 27.02.2012, 21:03)
Лиляна Павлова

Според Павлова до края на седмицата в "най-критичните райони" в страната дупките ще бъдат запълнени аварийно

Към заделените 20 млн. лв. за възстановяването на щетите по инфраструктурата заради тежката зима ще бъдат добавени всички средства от санкции на фирмите по снегопочистване. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от агенция "Фокус". По думите й 400 000 лв. от санкции на снегопочистващи фирми вече са инвестирани в изкърпването на дупките по републиканската пътна мрежа.

"Дупки по улиците не мога да коментирам, тъй като това е в компетенцията на кметовете на общините, но има огромни дупки, много сериозни и по републиканската пътна мрежа и ние още през изминалата седмица започнахме поетапно по график да изкърпваме аварийно всички тези дупки, които се отвориха", каза Павлова.

Mиналата седмица тя съобщи, че започва пълнене на дупките по магистралите и първокласните пътища с временни кръпки, защото метеорологичните условия не дават възможност за други технологии.

"В момента правим само аварийно изкърпване. То се прави със студена смес, тъй като в момента не можем да използваме топла, което означава, че тяхната трайност и годност е максимум 2 месеца. Целта е да обезопасим в момента движението, така че хората да могат безопасно да се движат по републиканската пътна мрежа. След 2 месеца, когато стане и по-топло, със средствата, които имаме в момента като бюджет – около 20 млн. лв., започваме вече реалното качествено ремонтиране, изкърпване, рехабилитация на основните участъци от републиканската мрежа, докъдето ни стигнат тези пари", обясни тя.

Според нея до края на седмицата в "най-критичните райони" в страната дупките ще бъдат запълнени аварийно. Тя допълни, че има готовност да се помогне на общините, които не могат да се справят сами, както това е станало със снегопочистването.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

1 Mile Manolov | 28.02.201200:46

тъй като в момента не можем да използваме топла, което означава, че тяхната трайност и годност е максимум 2 месеца
-------------

Лятото използват топла и издържат 3 месеца muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани