Групата на "Наглите" ще отговаря пред закона за 13 отвличания, съобщават магистрати пред в. "Труд" | webcafe.bg
newscafe

"Наглите" на съд за 13 отвличания

Webcafe.bg
10.05.2010, 12:13 (обновена 10.05.2010, 13:02)
Релето

Снимка: © Getty Images

Даниел Димитров–Релето е човекът от бандата на "Наглите", издал аверите си за убийства на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Петров-Сапата и показал къде са заровени труповете

Окончателните обвинения срещу бандата за отвличания "Наглите" вече са конкретизирани и ще им бъдат предявявани от днес, съобщиха пред "Труд" магистрати.

Тарторите на групата Ивайло Ефтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Поли Културиста и Даниел Димитров-Данчо Релето ще отговарят пред закона за 13 отвличания. Уточнена е вината и на останалите участници в групата - Любомир Симеонов, Цветозар Славчев, Павел Павлов, братята Лебешковски и Кирил Кирилов. Доказателствата срещу тях били прецизирани след повторен разпит на жертвите, съобщава вестник "Труд".

Някои от тях били водени и до къщите на ужасите, където били държани в плен. До няколко месеца ще е готов и обвинителният акт. Ако вината на Наглите се докаже в съда, те могат да получат до 15 г. затвор.

Все още обаче към никой от групата няма повдигнати обвинения за двата трупа, открити в началото на януари в Плана планина. 

Почти 5,5 милиона лева са събрали от откупи членовете на бандата за отвличания „Наглите". Резултатите от направената експертиза станаха ясни на 4 май, когато съдът гледаше мярката за неотклонение на Прокопи Прокопиев-Културиста и Радослав Лебешковски.

Кой кой е от групата

Ивайло Милетиев Ефтимов - Йожи, е от Долни Лозен, където е известен като крадец на коли. Живее със семейството си в София. През 1993 г. участвал в грабеж на магистрала "Тракия", няколко години по-късно му дали ефективна присъда от 12 години, от които излежал не повече от две. Вътрешният министър Цветан Цветанов го описва като абсолютно брутален тип. 

Прокопи Прокопиев-Поли Културиста, е роден в ломското село Расово. Смята се, че двамата са измислили отвличанията, набелязвали са жертвите, решавали са къде да ги държат и срещу какъв откуп да ги пуснат и т.н. Културиста също има досие на автокрадец и също е бил осъждан за грабеж. Освободили го предсрочно за добро поведение.

Даниел Димитров - Данчо Релето, е също автокрадец. Лепнали му прякора заради нервния му тик да мига като. Спечеленото от кражби влагал в магазин за авточасти в Чехия. Досега не е лежал в затвора.

Любомир Димитров - Любо Гребеца, също е автокрадец, близък до Релето. Твърди се, че е направил самопризнания пред съдия, че очаквал да получи 1 млн. лева за участието си в седем отвличания, а не му дали и стотинка. Гребеца дал на полицаите адреса на четвъртата къща, в която е бил държан Ангел Бончев.

Братята Митко и Радослав Лебешковски, наричани Лебешковците. Автокрадци от столичния квартал "Дружба", работели са за ВИС-2 през 90-те години. После въртят дребен бизнес с магазинчета за цигари и алкохол, заложни къщи.

Павел Петков - Павката. Автокрадец от Ловешко и Плевенско, преселил се в София. Твърди се, че той е насочил групата към Ангел Бончев, бивш президент на  "Литекс"-Ловеч. С Павел Петков е свързан куриозният случай, разказван от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Докато лежал в Казичане в затвора на лек режим, Павката бил нает от фирма да работи на обект. Обектът се оказал ремонтът на собствената му къща в Бистрица, която всеки ден "затворникът" ходил да си я маже. 

Цветозар Славчев - Църо. Работел като бодигард в частна охранителна фирма. Пазел двете деца на бизнесмена Красимир Георгиев, шеф на фирма "Фронтиер". 

Кирил Кирилов - Киро Монтанеца. Заловен при първата акция "Наглите" и пуснат поради липса на доказателства. Прибран е при "Наглите 2", след като  Гребеца пропял. В началото на 90-те години Кирилов  напуснал родния си град Монтана, след като го разследвали за убийство на хърватски турист. Трупът бил намерен с каменен кръст на шията в язовир край монтанско село. Потопена била и колата му. Киро се отървал от обвиненията и се преселил в София.

Oще: наглите  обвинения  отвличания  прокуратура  съд 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани