Банковият надзор на БНБ - на разпит | webcafe.bg
newscafe

Банковият надзор на БНБ - на разпит

Webcafe.bg
28.10.2014, 09:12 (обновена 28.10.2014, 09:45)
бнб

Досега са разпитвани единствено управителят Иван Искров и подуправителят Цветан Гунев

20 служители на управление "Банков надзор" в Българска народна банка ще бъдат разпитани във връзка със ситуацията в затворената КТБ.

Разпитите започнаха преди ден и до момента са разпитвани единствено подуправителят Цветан Гунев и управителят на БНБ Иван Искров. По това досъдебно производство обвиняеми са общо 10 души.

Вчера Централната банка внесе в Народното събрание доклад за състоянието на КТБ и развитието на проблемите в банката. В доклада се съдържа и информация, която за първи път се представя пред народните представители и широката общественост. В него се съдържат и подробности за първоначалното финансово състояние на КТБ и ТБ „Виктория", изводи от новата надзорна проверка в КТБ, комуникацията с основните акционери, както и кореспонденцията на БНБ с Европейската комисия, Европейския банков орган и Международния валутен фонд.

Според Централната банка лицензът на КТБ трябва да се отнеме.  В деловодството на парламента беше внесен и законопроектът на Делян Пеевски и Йордан Цонев от ДПС за кредитните институции. В него се предвижда разкриване на банковата тайна и информация за действителния собственик на банки, за които е взето решение за преструктуриране или отнемане на лиценза.

Oще: банка  банки  банкиране  банков надзор  бнб  ктб  надзор 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани