Всеки може да подаде сигнал за укрити доходи от наем по телефона или интернет, но анонимни сигнали няма да се разследват, казват от НАП | webcafe.bg
newscafe

НАП към наемателите: Изпейте хазяите, ако крият доходи!

Webcafe.bg
13.04.2010, 10:35 (обновена 13.04.2010, 10:50)
пари

В опити да увеличи събираемостта на приходите НАП призова да се донася за укритите от данъчните приходи от наеми

Ако хазаите укриват доходи от вашия наем, обадете се в НАП, призоваха от самата Национална агенция за приходите (НАП).

Всеки може да подаде сигнал за укрити доходи на наемодатели по телефона или чрез интернет, обясниха от приходната агенция.

Гражданите могат да сигнализират на информационния телефон на НАП - 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна, или писмено на имейл адрес - infocenter@nra.bg.

Приемат се сигнали за укрити доходи от наем на търговски или жилищни обекти.

Задължително изискване е авторът на сигнала да посочи името си.

Анонимни жалби няма да бъдат разглеждани, като от НАП гарантират, че личните данни на подалите сигналите ще бъдат "стриктно конфиденциални" и няма да бъдат разкривани на никого.

От приходната агенция препоръчват сигналите да бъдат придружени от копия от договори за наем или документи, които да удостоверяват сумите, платени за наем, тъй като това значително ще улесни доказването на нарушението.

Едно от най-често срещаните в България данъчни нарушения е укриването на доходи от наем на жилища. Почти всеки имот в страната се отдава под наем с писмен договор.

Наемодателите обаче масово не декларират пред НАП доходите си или обявяват значително по-ниски от реално получените суми за наем, отбелязват от НАП.

От агенцията припомнят, че доходите от наем за 2009 г. трябва да бъдат декларирани до края на април 2010 г.


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.04.2010, 18:03

2 Firemaker | 13.04.201018:06

Наемателите към НАП: ВИЕ В РЕД ЛИ СТЕ, БРЕ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.03.2010, 07:41

1 bravos | 13.04.201016:47

Е как наемател ще подаде сигнал с/ъ наемодателя си особено ,ако е наел магазин на атрактивно място .Нали наемодателя веднага ще го изгони или увеличи наема. луд!?!?!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани