Към Гърция през Маказа от 9 септември | webcafe.bg
newscafe

Към Гърция през Маказа от 9 септември

Webcafe.bg
06.09.2013, 10:06 (обновена 06.09.2013, 13:54)
Път

Снимка: © Стоян Георгиев

От областната администрация в Кърджали напомнят, че глобите в Гърция са солени

Областният управител на Кърджали Бисер Николов и гръцкият му колега Аристидис Янакидис, който отговаря за Източна Македония и Тракия ще открият заедно пътя през прохода Маказа на 9 септември, съобщи в."24 часа".

Двамата областни управители ще прережат лентата в района на ГКПП Маказа - Нимфея и непосредствено след откриването ще бъде въведен пропускателен режим и пътят ще бъде отворен за движение през българо-гръцката граница. През ГКПП Маказа - Нимфея ще могат да преминават превозни средства за пътници, включващи не повече от 8 места (без това на шофьора), и товарни превозни средства с тегло до 3.5 тона.

До изграждането на пътната отсечка Джебел - Подкова тази есен, туристите на наша територия могат да преминават по пътя Кърджали - Джебел - Кирково - прохода Маказа. Маркировката на шосето беше обновена през юли за по-голяма сигурност на гръцките и българските граждани.

Да внимавате

От областната администрация в Кърджали предупреждават шофьорите, които ще използват новия ГКПП Маказа, да спазват всички правила за движение по пътищата в Гърция и задължително да слагат колани. Глобата за превишаване на допустимата скорост с до 20 км/ч била 40 евро, а с 20 до 30 км/ч - 100 евро. При надвишаване на скоростта с над 30 км/ч санкцията, налагана от гръцките полицаи, е 350 евро.

При неправилно изпреварване, преминаване на червен светофар, неспазване на знака "СТОП" или обратен завой на непозволено място - 700 евро. 2000 евро пък е глобата за антирадарно устройство (даже и само за наличието му в автомобила), а 100 евро за използване на мобилен телефон по време на шофиране. Санкцията за пътник в колата без колан е 150 евро.

Наложените глоби се намаляват с 50% при плащане в 10-дневен срок.

Oще: бисер николов  гкпп  граничен пункт  гърция  маказа 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани