Към Гърция през Маказа от 9 септември | webcafe.bg
newscafe

Към Гърция през Маказа от 9 септември

Webcafe.bg
06.09.2013, 10:06 (обновена 06.09.2013, 13:54)
Път

Снимка: © Стоян Георгиев

От областната администрация в Кърджали напомнят, че глобите в Гърция са солени

Областният управител на Кърджали Бисер Николов и гръцкият му колега Аристидис Янакидис, който отговаря за Източна Македония и Тракия ще открият заедно пътя през прохода Маказа на 9 септември, съобщи в."24 часа".

Двамата областни управители ще прережат лентата в района на ГКПП Маказа - Нимфея и непосредствено след откриването ще бъде въведен пропускателен режим и пътят ще бъде отворен за движение през българо-гръцката граница. През ГКПП Маказа - Нимфея ще могат да преминават превозни средства за пътници, включващи не повече от 8 места (без това на шофьора), и товарни превозни средства с тегло до 3.5 тона.

До изграждането на пътната отсечка Джебел - Подкова тази есен, туристите на наша територия могат да преминават по пътя Кърджали - Джебел - Кирково - прохода Маказа. Маркировката на шосето беше обновена през юли за по-голяма сигурност на гръцките и българските граждани.

Да внимавате

От областната администрация в Кърджали предупреждават шофьорите, които ще използват новия ГКПП Маказа, да спазват всички правила за движение по пътищата в Гърция и задължително да слагат колани. Глобата за превишаване на допустимата скорост с до 20 км/ч била 40 евро, а с 20 до 30 км/ч - 100 евро. При надвишаване на скоростта с над 30 км/ч санкцията, налагана от гръцките полицаи, е 350 евро.

При неправилно изпреварване, преминаване на червен светофар, неспазване на знака "СТОП" или обратен завой на непозволено място - 700 евро. 2000 евро пък е глобата за антирадарно устройство (даже и само за наличието му в автомобила), а 100 евро за използване на мобилен телефон по време на шофиране. Санкцията за пътник в колата без колан е 150 евро.

Наложените глоби се намаляват с 50% при плащане в 10-дневен срок.

Oще: бисер николов  гкпп  граничен пункт  гърция  маказа 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани