Над 80% от обажданията на тел. 116 111 са на деца, които се интересуват най-много от секс и любов | webcafe.bg
newscafe

Децата питат най-често за секс и любов

Webcafe.bg
22.08.2011, 14:32 (обновена 22.08.2011, 15:30)
Мегафон

Децата търсят най-често съвети за секс и любов

По над 200 обаждания средно на ден е имало през юли на националната телефонна линия за деца 116 111.

Увеличава се броят на разведените родителите, които се оплакват, че режимът, по който могат да виждат децата си, не се спазва или се страхуват, че бившите им партньори не се грижат добре за тях, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за закрила на детето.

Над 80% от обажданията са от деца. Близо половината от тях са потърсили съвет за любовни връзки и сексуални отношения. Децата често търсят и отговори на въпросите "Как да си намеря приятели?" и "Как да си намеря гадже?".

Не са редки и случаите, при които те сигнализират за конфликти в семейството или за проблеми, свързани с раздяла и развод на родителите.

В някои случаи се обаждат на линията родители, които имат психични заболявания и търсят консултация и подкрепа във връзка с притесненията си как да продължат да се грижат за децата си.

5% от обажданията са свързани с насилие в семейството. Макар да тече лятната ваканция, някои деца са се обаждали, за да се консултират за свои затруднения в ученето. Това обикновено са деца, на които предстоят поправителни изпити, обясниха от Агенцията за закрила на детето.

През юли са подадени 39 сигнала за деца в риск. Най-често подателите им са съседи или други загрижени граждани.

В началото на годината от агенцията отчетоха, че децата звънят на националната телефонна линия най-вече заради проблеми в романтичните връзки, конфликти с приятели, отхвърляне от съученици, трудности при установяване на приятелства.

Oще: деца  любов  развод  родители  секс  семейства  телефон 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани