Транспортна полиция отива в историята | webcafe.bg
newscafe

Транспортна полиция отива в историята

Webcafe.bg, по БГНЕС
31.05.2014, 14:34 (обновена 31.05.2014, 15:12)
Светлозар Лазаров

Снимка: © webcafe.bg

Няма да има съкращения на състава

Транспортната полиция ще се влее в жандармерията, но няма да има съкратени служители при преместването, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Стратегическите железопътни възли вече ще се охраняват от жандармерията, тъй като са обект от националната сигурност.

Транспортната полиция се занимаваше именно с охрана на железопътната инфраструктура. „Ще работим в насока минимизиране рисковете от терористически атаки", поясни още той. За целта ще бъдат създадени жандармерийски управления.

Имаме пет стратегически железопътни възела - София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе, изреди Лазаров и допълни, че това преструктуриране ще доведе до повишаване на качеството и ефективността.

Ден по-рано в. „Труд" съобщи, че за тези промени полицаите от Транспортна полиция говорят отдавна - някои от тях вече обмислят да напуснат, тъй като не искат да бъдат пренасочвани към жандармерията и да бъдат пращани по протести.

„Вървим в посока повишаване на ефективността и минимизиране на тези рискове", подчерта Лазаров, който връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства.

Става дума за 67 пожарни камиона за гасене на горски пожари, възлизащи на 97,6 млн. лева и за 32 автомобила с контейнери, възлизащи на 97,3 млн. лева. За 67-те камиона средствата са осигурени от ОП "Околна среда", а средствата за втория тип автомобили са от Кохезионния фонд на ЕС.

По отношение на намаляването на скоростта по магистралите от 140 на 130 км/ч, той заяви, че това е политическо решение и не може да го коментира, тъй като не е политическа фигура.

Oще: жандармерия  мвр  пожарна  светлозар лазаров  транспортна полиция 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани