Колекция с творби на Кольо Карамфилов в изложба | webcafe.bg
newscafe

Колекция с творби на Кольо Карамфилов в изложба

Webcafe.bg
14.10.2014, 12:05 (обновена 15.10.2014, 10:44)

1 от 2 снимки Назад Напред

карамфилов

Дъщерята на актьора Наум Шопов - Лиза (на картината) беше съпруга на Кольо Карамфилов, който почина на 50 годишна възраст след получен кръвоизлив в къщата си в пловдивското село Садово

Изложба на несъбирани досега в комбинация рисунки, живописни творби и графични отпечатъци на известния пловдивски художник Кольо Карамфилов ще бъде открита на 16 октомври в сградата на БНП Париба, София.

"Кольо К. & приятели" е една от няколко паралелни изложби на творби от знакови съвременни български художници от колекцията на Дарик радио. Освен на Кольо Карамфилов (1963 -2014 година), ще бъдат изложени картини на Красимир Добрев (роден 1962 година) и Стефан Божков (роден 1961 година).

Тримата художници са представители на едно и също творческо поколение, а тяхното мощно и талантливо присъствие на културната сцена е белязано от множество общи творчески и житейски съприкосновения, създали значими събития и творби.

И тримата са участници в единствения у нас, организиран от медия, ежегорден пленер "Звук и цвят", който включва около 400 произведения на повече от 150 съвременни художници.

Независимо, че е лишена от претенция за изчерпателност колекцията на Дарик радио, носи белега на съществените художествени процеси и явления през последните 15 години.

От медията уточняват, че акценти в показаната сбирка са "приемствеността и многобразието; духът за творческа общност и срещата на ярки артистични индивидуалности, атмосферата на диалогичност и приятелство, които все по-рядко откриваме в културното пространство".

Откриването на изложбата ще се състои от 19.00 часа в сградата на БНП Париба, София, бул. "Цар Освободител" № 2. Експозицията ще бъде отворена за посетители от 17 октомври до 10 ноември 2014 година, всеки работен ден между: 9.00 и 18.00 часа.

Oще: дарик радио  експозиция  изложба  кольо карамфилов  художници 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани