Всеки втори у нас си взема работа за вкъщи | webcafe.bg
newscafe

Всеки втори у нас си взема работа за вкъщи

Webcafe.bg
21.11.2011, 16:43 (обновена 21.11.2011, 17:24)
офис

Близо 50 на сто от служителите в България редовно си носят работа за довършване вкъщи

Над 40% от служителите в България работят много повече от осем часа на ден и почти 50% редовно си вземат работа за довършване вечер в къщи. Това показва най-новото глобално проучване на "Регус", най-големият световен доставчик на гъвкаво работно пространство.

В изследването са обобщени мненията на 12 000 служители от 85 страни. Тенденцията за увеличаването на работните часове през последните години се обяснява с бавното икономическо възстановяване на развитите икономики и обратно, много бързия растеж в развиващите се икономики. Основните резултати са следните:

- 33% от българските служители и 38% от служителите в глобален мащаб обикновено работят между 9 до 11 часа всеки ден;

- 11% от служителите в България и 10% от служителите в глобален мащаб редовно работят повече от 11 часа дневно;

- В България 48% от служителите си вземат задачи за довършване вкъщи в края на деня повече от три пъти седмично, в сравнение с 43% от служителите в глобален мащаб;

За дистанционните служители в глобален мащаб е по-вероятно да работят по 11 часа дневно (14%), отколкото за служителите в постоянен офис (6%), и да вземат задачи за довършване в къщи (59%), отколкото за служителите в постоянен офис (26%);

В глобален мащаб, само 5% от жените работят 60 часа седмично, за разлика от мъжете, при които процентът е над два пъти повече (12%). За жените е също така по-малко вероятно (32%) да вземат работа за довършване в къщи повече от три пъти седмично, за разлика от мъжете (48%);

За служителите в по-малки фирми в глобален мащаб е по-вероятно да си вземат работа за в къщи (48%) повече от три пъти седмично, за разлика от тези, които работят в по-големи компании (29%).

По-малко вероятно за жените е да работят по-дълго, защото те често са наемани на непълно работно време. За сметка на това служителите в по-малки фирми удължават работните си часове, в сравнение със служителите в по-големи компании, но при тях е голям делът на хората с мотивацията, че приносът на отделния служител към успеха на даден проект е по-съществен, показва проучването.

 

Oще: вкъщи  държави  икономики  работа  служители  страни 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 23:34

1 soze13 | 22.11.201120:19

Искам да видя как някой ще си вземе моята работа в къщи Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани