ЧЕЗ съветва да пестим тока | webcafe.bg
newscafe

ЧЕЗ съветва да пестим тока

Webcafe.bg
19.06.2011, 11:52 (обновена 19.06.2011, 11:56)
Жена с лаптоп

Снимка: © Getty Images

За да улесни клиентите си, на корпоративния си сайт www.cez.bg дружеството е разработило енергиен калкулатор, с който всеки сам може да изчисли потреблението на различните уреди в дома си

Електроразпределителното дружество "ЧЕЗ България" съветва потребителите да ползват рационално електроенергията през летния сезон.

В България потреблението и на битовите, и на бизнес абонатите е с 50% над средното в Европейския съюз, напомня дружеството, обслужващо Западна България. В същото време ЕС е поставил цел на страните членки да намалят потреблението на ток със 7% до 2017 г.

От компанията напомнят, че повишената употреба на климатици и други охлаждащи уреди води до свръхнатоварвания по мрежата. За да улесни клиентите си, на корпоративния си сайт www.cez.bg дружеството е разработило енергиен калкулатор, с който всеки сам може да изчисли потреблението на различните уреди в дома си. В секцията "За клиента" има и съвети за намаляване на сметките.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал отбелязва, че като цяло в България на пестенето се гледа негативно. "Необходимо е хората да осъзнаят, че рационалното потребление е от значение не само за тях самите, но и за бъдещето на планетата, на която живеем всички ние", каза той, цитиран от пресцентъра на компанията.

Oще: пестене  ток  чез 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

1 AlahAkbar | 19.06.201121:20

Аз предлагам да спрат да ни надписват сметките, крадци гадни.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани