"Движение 21" на Татяна Дончева представи програмата и листите си | webcafe.bg
newscafe

Стоян Александров е водач на 2 листи в партията на Дончева

Webcafe.bg, БНР
31.08.2014, 13:54 (обновена 05.09.2014, 09:27)
Стоян Александров Татяна Дончева

Финансистът Стоян Александров ще води 2 листи в партията на Татяна Дончева "Движение 21"

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева обяви програмата на политическата партия, както и подробности за хората, които ще участват в листите на предстоящите избори.

Сред имената, които се открояват, е това на финансиста Стоян Александров, който ще води 2 листи. Други кандидати за депутати на партията са Йордан Мирчев и Ваня Цветкова - и двамата участници вече в парламента от квотата на НДСВ, а Цветкова вполседствие и на БНД. Понастоящем представителите на БНД са част от Реформаторския блок - бившият министър на отбраната Николай Свинаров и бившият председател на парламента Борислав Великов дори са водачи на листи.

В листите на Татяна Дончева ще има и представители на турския и ромския етнос, а повечето кандидати ще са на възраст между 30 и 40 години.

В предаването на БНР "Неделя 150", Татяна Дончева заяви, че рестарта на системата предполага нови цели. Тя се обяви за обновяване на "кръвта" на политическата система в страната чрез нови хора.

Според нея, икономическата стабилизация трябва да бъде преоритет и да се случва с правила. "Трябва да се даде възможност на всеки активен човек да започне работа по това, което има, без да се страхува от рекет, при спазване на условията за конкурентоспособност".

Според Дончева е задължително да се намери задоволително решение на казуса с КТБ, защото от това зависи бъдещето на няколко големи сектора, между които енергетиката, Софийска Топлофикация, военнопромишления комплекс и други.

Тя се обяви и за спешно, експедитивно въвеждане на електронно правителство.

Според нея ключов въпрос за икономическата стабилизация е и решаването на "проблема с т.нар. вътрешно-общностни доставки, които де факто създават привидно законен начин за контрабанда, който удря българското производство, преди всичко земеделско и свързано с производството на хранителни стоки".

За пети голям стълб на икономическата програма на "Движение 21", Дончева обяви инфраструктурните проекти, като по този начин намекна за строежа на "Южен поток".

"Въпросът трябва да се реши максимално прагматично и ние да се присъединим към Австрия, Италия, Германия по отношение на трасетата за газ с Русия, разбира се при условията на ЕС за спазване на правилата за конкуренция.

Смятам, че и Русия при такива договорки ще отстъпи от позицията си да бъде контролиращ системата" - смята Дончева.

Радикалната промяна на съдебната система е сред другите основни цели на политическата формация.

Татяна Дончева, която е юрист по образование, доуточни какво има предвид под реформа на съдебната система:

"Изваждане на прокуратурата от съдебната система, избор на главния прокурор от Народното събрание, сменяемост на прокурорите и евентуален ре-подбор, избор на ВСС само от съдиите, и то от Общото събрание на съдиите".

Oще: движение 21  дончева  избори  стоян александров  татяна дончева 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани