Знаеш ли как да си търсиш работа | webcafe.bg
newscafe

Знаеш ли как да си търсиш работа

Webcafe.bg
01.10.2013, 16:18 (обновена 01.10.2013, 16:30)
студенти

Снимка: © Getty Images

А след дипломирането

Търсенето на работа в страна, където младежката безработица наближава 30%, си има тънкости, които HR специалисти от водещи кампании като Call Point, Hewlett-Packard, Danone и JobTiger са готови да споделят със студентите.

Датата е 3 октомври, мястото този път е Софийският университет, след като преди това домакин на подобен форум беше Техническият университет. "MISSION POSSIBLE: Първи стаж и работа" се нарича събитието, на което HR-ите ще споделят своята гледна точка за подготовка, поведение и очаквания, които имат те към студентите.

Идеята е да се повдигнат важни въпроси като проучване на избран работодател, подготовка за кандидатстване, създаване на първо впечатление, как да се съчетае университетът с практиката, как да се задържиш на дадена позиция.

Подобни теми са засягани често като обучения и публикации, но в случая на ценното, добавената стойност за студентите е личният oпит, който HR специалистите ще споделят, както и директната комуникация с тях. В основата на "Mission Possible: Първи стаж и работа" като събитие е именно възможността да се получи дискусия между професионалистите и младите, трупащи тепърва опит, хора в България.

Събитието се организира от AIESEC, Локална секция Софийски университет. Представители от националния комитет на организацията също ще се включат като участници, като източник на опит и добри практики в областта на човешките ресурси.

AIESEC е най-голямата студентска организация в света, която предоставя на младите хора възможности за развитие на своя лидерски потенциал и стажантски програми в над 113 държави. Освен това AIESEC организира социални проекти и бизнес инициативи от различен мащаб.

Oще: aiesec  hr  младежи  работа  работодател  студенти 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани