Великобритания затяга кранчето за помощи | webcafe.bg
newscafe

Великобритания затяга кранчето за помощи

Webcafe.bg, по Daily Telegraph
19.02.2014, 15:10 (обновена 19.02.2014, 15:43)
Великобритания

Снимка: © Getty Images

Ако работиш здраво и си съвестен - няма проблем да получиш помощи

Британското правителство представи нови правила, които трябва да предпазят социалните й фондове от източване от чужденци. Лондон въвежда минимален седмичен доход от 150 паунда за период от поне три месеца, за да бъде квалифициран даден имигрант като „работник" и да има достъп до механизмите за социално подпомагане.

Този доход се равнява на 24 часа труд на седмица според минималното заплащане на Острова, което означава и задължение за плащане на здравни осигуровки. Останалите чужденци, които печелят по-малко, ще бъдат допълнително проучвани за отпускане на социални помощи - за жилище, отглеждане на деца, данъчни облекчения и т.н.

Новите правила ще влязат в сила от 1 март и ще се отнасят за всички новопристигащи граждани на Европейския съюз. Те се въвеждат, за да спре практиката граждани на ЕС да висят на британската социална система, като работят едва по няколко часа на седмица.

Министърът на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит коментира, че критерият „минимален седмичен доход" за чуждите работници удовлетворява британските избирателите, които са на мнение, че страната им е рай за имигрантите и че те трябва да подпомагат икономиката, а не да създават трудности.

„Тези реформи ще гарантират справедлива система, която осигурява подкрепа за истинските работници и търсещи работа, но няма да позволи на други да идват в страната ни и да се възползват от социалното ни подпомагане", изтъкна той.

Над 2/3 от британците ще посрещнат на драго сърце българските и румънските имигранти, ако след падането на трудовите ограничения от 1 януари, те се интегрират и работят здраво.

Oще: българия  великобритания  европейски съюз  имиграти  помощи  румъния  социално подпомагане 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани