Зелени човечета правят София по-красива за Коледа | webcafe.bg
newscafe

Зелени човечета правят София по-красива за Коледа

Webcafe.bg
06.12.2010, 12:43 (обновена 08.12.2010, 15:48)
коледа

Снимка: © Getty Images

Кой ще украси най-добре

Базираната в София Фондация „За Оборище" стартира поредната си инициатива за вече отминаващата 2010 година с кампанията „Коледа в Оборище".

Членовете на фондацията, подкрепени от район „Оборище", приканиха жителите от тази част на столицата да отделят време и енергия за украсата на своите офиси и/или входове на жилищни сгради.  

Организаторите ще наградят най-оригиналните реализирани идеи за украси на сгради, частни домове, офиси и обществени институции в района, както и пространствата около тях.

„Не може да се каже, че правим нещо уникално. Подобна инициатива имаше през последните години и в други български градове. Но според нас такава кампания, макар и само в един район на София, ще има доста по-добър ефект", каза по повод стартиращият конкурс "Коледа в Оборище" е председателят на фондацията Петър Дъбов.

Събитието за външно празнично оформление се провежда за първа година и при успешен завършек може да послужи като добър пример и за останалите райони от града, добави още Дъбов.

„Като граждани на столицата трябва да се стремим с всяка изминала година София да се доближава все повече до големите европейски градове, в които коледните украси и настроение са факт още в края на месец ноември. Ние сме сигурни, че това е възможно, но както споделихме и в официалното послание до бъдещите участници в кампанията, сами трябва да се постараем и погрижим за това", заявиха по повод стартиращото събитие от фондацията.

Специално жури ще разгледа обстойно и оцени постиженията на заявилите участие граждани, като най-интересните, ефектни и забавни украси ще бъдат отличени с грамоти и награди.

Oще: коледа  оборище  украса 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани