Кабинетът "Близнашки" ще работи за легитимни избори | webcafe.bg
newscafe

Близнашки се зарече без "Костинбродски афери"

Webcafe.bg
12.08.2014, 08:56 (обновена 12.08.2014, 11:29)
служебно правителство

Служебният премиер Георги Близнашки ще се бори за създаването на нормални условия за провеждането на изборите. "Този път трябва да имаме един легитимен резултат от изборите, който да се приема от всички и да не се оспорва от никого", каза Близнашки в първото си интервю на премиерския пост, дадено за БНТ. Той посочи, че България няма време да се експериментира със случайни коалиции. "Нужно е след тези избори да имаме едно силно политическо правителство, което да си поема отговорността за тежките реформи, които твърде дълго се отлагаха в нашата страна", каза още той.

Той посочи, че ще осигури добри връзки между администрацията, ЦИК и гражданското общество и обеща, че няма да допусне никакви "Kостинбродски афери".

Служебният премиер каза още, че не се е отказал от идеята за провеждането на референдум за изборни реформи, която не можа да се реализира при предишното правителство.

Георги Близнашки отново се обяви за актуализация на бюджета заради тревожното състояние на публичните финанси. Той посочи, че бюджетният дефицит расте, има необезпечени договори, забавени плащания по европейски програми, а бюджетите на администрациите са орязани. Служебният кабинет ще изготви предложения за промени в бюджета, които да бъдат приети от следващото правителство.

Относно компроматите, които се появяват срещу част от министрите в кабинета му, Близнашки призова младите попълнения в служебното правителство да свикват с огрубената политическа среда в страната. По думите му нападките идват от политически среди, които губят почва под краката си, и са насочени към уронване на авторитета му.

Oще: близнашки  георги близнашки  избори  компромати  министри  предсрочни избори  служебен кабинет  служебно правителство  цик 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани