Готвят промяна в Кодекса за социално осигуряване, с която се опрощават лихвите на хората с неплатени осигуровки, ако те си ги платят до юни месец догодина | webcafe.bg
newscafe

Опрощават лихвите по задълженията към НОИ

Webcafe.bg
12.07.2010, 18:21 (обновена 13.07.2010, 12:06)
Тотю Младенов

Снимка: © БГНЕС

Социалният министър Тотю Младенов предложи да се опростят лихвите по неплатени социални осигуровки, ако хората си ги платят през следващите 12 месеца

Да се опростят лихвите на хората с неплатени осигуровки, ако те си ги платят до юни месец догодина. Това е едно от предложенията, които се подготвят с промените в Кодекса за социално осигуряване, заяви днес социалният министър Тотю Младенов.

Само за осигуровки българите дължат над 300 млн. лева, а лихвите по тях са още за десетки милиони левове.

Така от социалното ведомство ще се опитат да стимулират хората да си изплатят старите задължения.

"За нас е важно на хората, които дължат суми на НОИ, да им дадем възможност да си ги изплатят", коментира Младенов.

Това предложение ще засегне неизплатените социални осигуровки, както и помощите за майчинство, получавани неправомерно.

Относно 900-те случая на майки, които едновременно са работили и са получавали помощи от държавата министърът призова да се спазват законите в страната, тъй като не е честно спрямо всички останали майки в страната.

"В България нали имаме закони, нали искаме да бъдем правова държава и хората да спазват закона? Как да обясним това на милионите българи, които спазват закона?", попита той.

Oще: нои  осигуровки  промени  тотю младенов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани