300 000 лева укрит оборот на Слънчев бряг за нощ | webcafe.bg
newscafe

300 000 лева укрит оборот на Слънчев бряг за нощ

Webcafe.bg
07.08.2010, 15:05 (обновена 07.08.2010, 15:26)
чалга

Приходите от вход в нощните клубове по морето (почти) не се отчитат, установили внезапни проверки на данъчните...

Маскирани като туристи данъчни спипаха за изминалата нощ 300 000 лева недеклариран оборот в най-големите заведения в курорта "Слънчев бряг". Съобщението е на Националната агенция по приходите (НАП).

Дегизирани като туристи ревизори са проверили 4 от най-големите нощни клубове и установили, че 70% от оборота им не се декларира и върху тях не се плащат данъци, съобщиха от НАП. На всеки 10 хиляди лева 7000 собствениците слагали в джоба си, установили проверките.

Освен това проверките разкрили, че в комплекса не плащат повече от 300 лева официална заплата, а в някои заведения по ведомост персоналът вземал по 65 лева на месец.

В един от най-популярните клубове приходите от вход въобще не са отчитани, а само за 5 часа там прибрали 4000 лева. В същото време официалните данни показвали, че в касата за юли са влезли...10 лева.

В една от проверяваните дискотеки общият оборот за юли бил 54 000 лева, а само за 7 часа, през които данъчните били там, оборотът бил 42 бона.

При сравнение на оборотите за последните четири уикенда, ревизорите установили, че откакто текат проверките им, те са скочили 5 пъти и само за нощ наблюдаваните заведения са реализирали 300 000 лева оборот.

От НАП съобщиха, че започват ревизии за последните 5 години на най-големите нощни клубове. Данните, събрани от наблюдението, ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия истинският оборот на заведенията, които ще трябва да си платят укритите данъци, заедно с лихвите, за целия период.

Това, което става по морето е подигравка с обществото. Щом собствениците на заведения крият 2/3 от оборотите си, ние няма да отслабваме хватката върху тях и ще ги обложим за години назад, заяви шефът на НАП Красимир Стефанов.

Oще: данъчни  заведения  нап  нощни клубове  проверки  ревизии  слънчев бряг 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.