Цеко Минев предлага "Забранено за Цеко" | webcafe.bg
newscafe

Цеко Минев предлага "Забранено за Цеко"

Webcafe.bg
03.07.2012, 12:37 (обновена 03.07.2012, 15:01)
Цеко Минев

Снимка: © Ski.bg

Председателят на Българската ски федерация Цеко Минев заплаши, че София може да остане без ски на Витоша и следващата зима, ако поправките в Закона за горите не минат

Промените в Закона за горите влизат в парламента без поправката "Витоша ски", тъй като инвеститори и природозащитници не успяха да постигнат съгласие. Приетият през юни закон беше върнат отново в 41-ото НС заради наложеното от президента Росен Плевнелиев вето - и благодарение на гражданските протести на Орлов мост.

Премиерът Бойко Борисов изиска преди време консенсус по текстовете, в противен случай няма да минат в пленарна зала. Поправката "Витоша ски" е фиксирана в параграф осем, който позволява да се строи на горски терени без промяна на предназначението им, за да се спестят държавните такси на инвеститорите.

Първото четене на ъпгрейдвания отново проект за промени в Закона за горите започва на 5 юли в парламентарната комисия по земеделие.

На дискусията днес присъстваше и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев, за който се смята, че стои зад поправката "Витоша ски" поради бизнес интересите си в планинските курорти.

Според него с отпадането на текста инвестициите в ски курорти стават невъзможни, както и шансът лифтовете на Витоша, спрени от фирмата "Витоша ски" този сезон, да заработят и идната зима.

"Ако искат - в Закона за горите да вкарат и точка "забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", заяви той. "Острите нападки срещу мен са реванш на хора на много ниско ниво. В последно време общественото мнение е манипулирано, че ски спортовете и зимният туризъм ще допринесат за изсичането на горите в България", заяви бизнесменът.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов отново каза, че и в момента законът дава право земята под съоръженията да се дава под наем за срок до 10 години за действащите ски писти и лифтове - както на Витоша, така и в други природни паркове.

Oще: витоша ски  гори  закон  лифтове  проект  промени  цеко минев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

20 MacAllister | 04.07.201212:21

Оня, сериозно, за кого предполагаш, че можеше да се гласува, че да сме представени в парламента? Самия механизъм на регистрация и организация на партиите предвиден в закона ги прави уязвими за заразата "професионален балкански политик" и на практика никаква партия неможе да стигне до влизане в парламента преди да се е заразила от "организатори" от добре познатия ни тип. Предполагам, че в сегашната ситуация може и да се окаже възможно за някакво поне протестно движение да се промъкне, но каква ще е ползата от него? Хора свикнали да работят ще бъдат заковани за 4 години за депутатските банки и вплетени в начин на мислене, който прави невъзможно обсъждането на това, което ни интересува. Техния избор ще се сведе до постоянни бунтове и сеири или претапяне в редиците на българската "политическа класа". Доста безсмислено, макар че удар по системата би могъл да бъде полезен, но за тая цел обществото трябва поне в забележима част да иска пълна промяна.

Забележка: под пълна промяна не се има пред вид "да станем като цивилизованите страни". Ние сме цивилизовани точно толкова, колкото и те, но нашите болести са по-видими от техните, имайки тоя коз вместо да се опитваме да подражаваме на другите болни заради по-скритите симптоми е по-добре да си дадем сметка, че цялата система е безкрайно объркана и саморазрушителна и има нужда от генерална промяна.

Ще дам пример, който може да звучи малко като ония филмчета и книжки на пропагандаторите дирещи световни заговори или онези дето бълнуват за прекрасен свят, в който "фсички" си помагат, но не е това. Много хора ги избива на национализъм, расизъм, настроения срещу жовотните или някои видове поне и като цяло изповядват мнение, че обществото трябва да е на хората. Същите тия хора пропускат да отбележат, че нито уличните кучета, нито негрите са сериозен проблем - негрите са си хора, кучетата може да не са, но поне са индивиди, макар и без капацитет да живеят като граждани. В същтото време ние сме допуснали да делим обществото си с конструкции като корпорации и дружества с ограничена отговорност със съответните последствия във финансовата сфера и борсите. На практика ние сме приели създаването на хетерогенно общество с различни видове граждани, едни са физически еденици, другите са кошери/мравуняци от най-различен характер - някои имат постоянни "Царици", на други им се менят или пък вървят в комплект с търтеите. Както и да е, със зелени човечета да си деляхме обществото пак нямаше да е толкова "екзо" Усмивка. Знам, знам, на това може да се отговори с бума предизвикан от новите икономически форми, за прогреса през последните 2 века, но може и да се зададе въпроса, а дали сега не плащаме сметката за тоя бум? Дали пък тове не беше един своеобразен заем, който безразсъдно изконсумирахме и сега се оказахме неподготвени за света, който си построихме прекалено бързо?

Лакомия и егоизъм винаги е имало и ще има, те дори са полезни, но всяко нещо извън мяра е опасно и дори фатално. Индивидуалното отношение към света като към нещо толкова голямо, че твоето лично въздействие е пренебрежимо изведнъж намери увеличителни уреди, своеобразни механични усливатели в лицето на тия странни нечовешки "членове" на обществото и сега Цеко Минев е просто един от многото въоръжени с оръдие, но без артилерийско обучение. Дори и да забравим олигархичното начало и ония неща, за които протестираме, да приемем, че не сме прави за миг, дори и така ситуацията е идиотска - отделни хора могат да възсядат тия "кошери"/компании и да сеят разруха без оглед на действията на останалата част от армията. Сравнението с армия е напълно уместно - една корпорация не е сама, а част от общество пълно с малки и големи формирования и физически и юридически лица. Действието на едно голямо формирование според възгледите на физическо лице (както толкова често се получава не само у нас и не само заради олигарси) си е съвсем лесно сравнимо с армия, в която артилеристите искат те да са единствените заслужаващи уважение и оцеляване. Ето това сработване на обществото с тия насадени набързо нови гешталтни граждани не се получи. Новите "граждани" може да са все още официално без глас, но техния глас се чува повече, може да се третират като лица само в груповата им форма, но много лесно един или шепа индивиди могат да ги оседлаят за лични цели и , Ок, лакомията и егоизма може да са двигатели, но когато се упражняват през такова въоръжение те стават твърде опасни. Просто казано заключението е, че ние хората нещо сбъркахме с тия неща, пуснахме някакъв дух от бутилката и не съумяхме да го ограничим в рамките на неговата полезност, затуй сега му сръбаме попарата. Не, не е нужно да казваме завинаг "не" на корпорациите, на борсите, дори на търговия с деривати от н-ти ред, проблемът е, че в този живот ги изпуснахме от контрол и сега трябва да се върнем назад - може да стане контролируемо или като резултат от собственото ни безумие.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

19 partci | 04.07.201210:07

Слушах му снощи част от изказването по талавизоро и бях (меко казано) потресен - от изказа, от приказките, от държанието на тоя... човек. Държеше се точно така, все едно не "държавата", ами народа му е длъжен. Такава наглост и безочие рядко могат да бъдат видени на такъв показ дори и из нашите географски ширини.

Дори и да си бил непредубеден към тая специфична "Витоша ски" поправка, веднъж видиш ли държанието на тоя индивид и не ти светне лампичка, трябва да си или тотален олигофрен или досущ от неговата порода. Заплахата, не, ОБЕЩАНИЕТО му, че ако не стане неговото ще запечата планината и тази зима в национален ефир все още не мога да осмисля - колко ли трябва да си си повярвал, за да си позволяваш такова... не знам как да го нарека.Идеше ми да вляза през екрана и да му удрям главата в масата докато спре да прави "туп".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

18 Оня Дето Го Трият | 03.07.201222:15

Преди няколко дни го казах, ама не се сдържам пак
Цеко Минев си има партия в Парламента и ще си гласува какъвто закон му трябва. Ако не си го гласува, ще си запали гората където му трябва.
А вие дето дремахте на изборите и не сте представени в Парламента, вървете се оплачете на Фейсбук....и на Зукърбърг лично ако нещо не ви изнася Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

17 mima | 03.07.201222:09

Най-добре е да се направи един списък с всичко, що е бизнес на Цеко и вече всеки да си прецени бойкот ли ще прави, какво ще прави. Аз лично ще го бойкотирам този народен изедник.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

16 Von Bl | 03.07.201221:49

Паднал; Днес няма ли пак некой, разведчик да се яви?...поне да напсуваме директно....конкретно,някое създание.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

15 MacAllister | 03.07.201221:39

Имаше още интересни неща в думите казани от Цеко. Тоя човек, без да се усети, изрече всички грешни изрази, които бяха възможни. Не ми се търси, но ако поогледате СЕГА, Дир и наоколо ще намерите по-дълги цитати и неща като:

Колко скъпо струва изливането на БЕТОНА на високо и, че затуй нямало да му излезе сметката. Явно не си дава сметка, че масовото бетониране е вече слоган.

Заплаха, че и следващата зима съоръженията на Витоша пак няма да работят.

По 2-3 начина се изказва как народа с тия протести му ЗАБРАНЯВА да инвестира. Т.е. разрешеното е по подразбиране - той с властта няма проблем, но ето на сега ...

В изразите му на няколко места се изразява ясно отношение към тия, които са против като към някакви дребни, на ниско ниво и въобще явно низши същества посмели да му се сопнат.

Предишното е разбира се гарнирано с израза "забранено за олигарси и Цеко"

Има и още неща, но мисля, че това ясно показва наглост и чувство за превъзходство пред ... ъъъ хората, които в крайна сметка трябва да му станат клиенти.

Нека да го кажа така като обръщение: "Драги Цеко, с това си поведение накрая ще потопиш и банката си, а тя наистина работеше перфектно, въпреки тъмните си връзки и неясна собственост. Вие олигарсите сте проблем не защото сте богати, а защотото сте станали богати даром и никога не сте имали шанса живота да ви научи, че богатството не идва от бога, а от народа, от клиентите. Подчинения на ГЕРБ електорат е от ония, които искат да печелят от същото, което и ти, колкото и подкрепа да имаш от тях, парите няма да дойдат от тях, а от хора, които са много повече от типа, възрастта, професиите и въобще начина на живот на същите тия, които протестират. Умния човек успява да бъде трайно по-висш (защото явно ти се иска да се чувстваш така) не защото се има с властта, а защото успява да грабне ума и сърцата на 'малките' хора с умение, отношение и най-вече полезност. Ти Цеко имаш банка, която го направи, защо сега се излагаш като просяк случайно попаднал в обувките на принц? Личи ти и това ще те убие, а покрай тебе и бизнеса на мнозина свързани с теб."
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

14 Von Bl | 03.07.201221:25

Като нищо ще осъди държавата в Страсбург, Наглеци са тези, грешка нямат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

13 fALLEN | 03.07.201220:57

ама тва за 12-те хил. км верно ли някой - бизнесмен, политик, го е изцепил?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

12 AlahAkbar | 03.07.201220:55

Ето я истината, ма на никого от Цеко и Меко не е удобна:

http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/70875/malko-geografiya-ili-zashto-ne-mozhem-da-imame-12-000-km-pisti
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

11 fALLEN | 03.07.201220:30

аха, ясно, поредната приватизация за пет стинки и 2 бири... нема дас еучудя, ако накрая не хване и не осъди държавата...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани