Бившият лидер на ГЕРБ-Красно село в София подаде оставка и хвърли критика върху ръководството на управляващата партия | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ си има вече първа люспа

Webcafe.bg 19.07.2010, 11:43 (обновена 19.07.2010, 16:03)
Андрей Иванов

Според лидера на софийската организация на ГЕРБ и председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов действията на Хранков са мотивирани от разочарованието му, че ще издигне в партийната йерархия

ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство, заяви в предаването "Преди всички" по БНР днес Петър Хранков, бивш лидер на ГЕРБ - Красно село в София, подал оставка преди дни заради избора на лидер на управляващата партия на софийската организация.

Хранков беше поканен за разговора по повод отвореното писмо, с което мотивира оттеглянето си от поста в партията и от самата нея. Той е първият, хвърлил доброволно оставка от партията - след доброзорната на общинската съветничка в Пловдив Дани Каназирева.

След като депутатът Лъчезар Иванов подаде оставка и като шеф на софийската структура на ГЕРБ, на негово място в края на миналата седмица бе избран Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет (СОС).

"Познавам достатъчно добре ГЕРБ и в София, и извън София. Навсякъде имаме един и същ проблем - че ръководството е до такава степен откъснато, капсуловало се е вътрешно, взема решенията си в една доста странна йерархия, командна йерархия, че липсата на всякакъв диалог отдолу нагоре и чуваемост е може би най-големият проблем на ГЕРБ", каза Хранков.

Според него само от местната организация в Красно село има внесени над 20 писма-запитвания, молби за срещи, излагания на проблеми, желание да се вземе бързо някакво решение, предложения за по-добра работа.

"На нито едно от тях в последните две години не е получен отговор. Ако се опитате да намерите някого, просто няма как да стане. Минавате по една ... стълба, която не води до никъде", твърди той. "Това е командно управление от минал тип, което по никакъв начин не може да се нарече демократично", смята още бившият лидер на ГЕРБ - Красно село.

По думите му управляващата партия е съставена от хора, готови да изпълняват всякакви нареждания и да заемат всякакви позиции само и само да се доберат до някой пост.

"По стария принцип, когато се окаже, че от предизборните заявки не са изпълнени особено много поради каквито и да било причини, остават обикновено хората, които тенденциозно влизат в една партия, за да получат политическа подкрепа на професионални стремежи", посочи Хранков.

"Сблъсъците с тази реалност, която се нарича партиен живот, много ме обезвериха и аз не виждам никакъв начин при сегашната структура на партията, ако няма коренна промяна на устава и на огромна част от членовете на ръководството, които са се вкопчили във властта и я използват не само за партийни неща, нещата се изкривяват и стават такива, каквито са много познати в България", заяви бившият партиец.

В отговор: Поредица от лозунги без аргумент!

"Не искам да коментирам отвореното писмо на г-н Хранков, тъй като няма никаква логика да се опитвам да коментирам една поредица от лозунги, в които няма нито един аргумент", отговори на свой ред Андрей Иванов, координатор на градската структура на ГЕРБ-София.

"Членството или не в една политическа партия е въпрос на личен избор и също така когато човек е член на една политическа партия, станал, разбира се, доброволно и по убеждение, е въпрос на негов личен избор дали да продължава или не", каза той.

По думите на Иванов става дума за частен случай на човек, който вероятно е очаквал растеж в партийната йерархия и останал недоволен, когато очакванията му са се разминали с реалността.

Иванов напомни, че Хранков е поставен на партийния си пост от същото това ръководство, което сега критикува. "Много е лесно всъщност от позицията на един разочарован човек да се критикува по този начин едно ръководство, което обаче в продължение на много години вече е доказало себе си.

Говорим за ръководство, спечелило пет последователни избора в тази държава, продължи Иванов. Според него става дума за един прецедент, а не за поредица от случаи на напускане на ГЕРБ.

Oще: андрей иванов  петър хранков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.