Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на Красьо Черния за укриване на данъци | webcafe.bg
newscafe

Красьо Черния обвинен и за укриване на данъци

Webcafe.bg
19.07.2010, 11:43 (обновена 19.07.2010, 16:06)
красьо черния

Снимка: © БГНЕС

Красимир Георгиев твърди, че е бил използван, за да се "преобърне" съдебната система...

Соченият за кадровик на съдебната ни система Красьо Черния е обвинен за укриване на данъци. През март прокуратурата възложи пълни данъчни ревизии на четирите фирми на Красимир Георгиев.

Според Софийската градска прокуратура бизнесменът от Плевен е укрил 94 492.93 лева данъци от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г. Той не е подал данъчни декларации за 2007 г. и 2008 г.  Красимир Георгиев е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Прокуратурата е уведомила и комисията "Кушлев" за повдигнатото днес обвинение срещу Красимир Георгиев за укрити данъци през периода 2006-2008 г. Пред журналисти прокурорът Първолета Никова обясни, че въз основа на финансово-счетоводна експертиза е било установено, че разликата между декларираните приходи и направените от него е близо 450 000 лева.

"Тези пари са с неизяснен произход и тепърва ще се установява дали не са придобити по престъпен начин", коментира Никова. 

На 20 юни е делото срещу Черния и за лъжесвидетелстване. Първото заседание по това дело беше засекретено.

"В периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г. Георгиев е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в "особено големи размери" - 94 492.93 лева, като не е подал годишна данъчна декларация по чл. 41 за 2006 г. и е затаил истина в подадени годишни данъчни декларации за 2007 г. и 2008 г.", пише в обвинението.

Името на плевенския бизнесмен нашумя след като миналото лято членът на Висшия съдебен съвет Иван Колев заяви, че ""един черничък Красьо с ланци предлага на магистрати срещу 200 хил. евро да им уреди гласове в съвета". Заради контактите си с Красьо оставки подадоха членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов, няколко съдии и прокурори бяха наказани.

Красьо Черния е разследван и за търговия с влияние в съдебната власт, но обвинение срещу него за това още не е повдигнато. Главният прокурор Борис Велчев многократно заявяваше, че е скептичен за изхода на делото за търговия с влияние, тъй като никой не може да докаже за какво в действителност си е говорил Красьо с магистратите...

В тефтерчето на Красьо има номерата на над 30 магистрати, като 15 от тях са кандидатствали за шефски места в съдилища и прокуратури, съобщи преди време главният прокурор Борис Велчев. В него имало и номерата на доста политици.

Oще: данъци  красьо черния  плевен  прокуратура 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани