Пощите ще разнасят храна | webcafe.bg
newscafe

Пощите ще разнасят храна

Webcafe.bg
20.05.2014, 16:00 (обновена 20.05.2014, 16:24)
поща

„Български пощи" работят по въвеждане на нова услуга - разнасяне на храна. „Трябва да бъдем в подкрепа на хората от малките населени места, където няма магазини", съобщи пред БНР изпълнителният директор на дружеството Валентин Петков.

Не е ясно каква ще е тарифата на новата услуга. Преди държавните пощальони да нарамят и храна, трябва да бъдат проведени разговори с Агенцията по безопасност на храните, като по думите на Петков остава да бъдат уточнени само някои неща.

През април Петков лансира идеята за доставка на храна, но само на пакетирани стоки, като услугата бе изпробвана в района на Кюстендил. Най-вероятно ще бъдат предоставяни олио, ориз, боб, захар и други пакетирани продукти, уточни по-рано министърът на транспорта Данаил Папазов.

„С лекарствата е малко по-сложно. Тук става въпрос ние засега да доставяме като куриерска пратка лекарства, ако хората желаят. Това сме го правили и правим, имаме право", обясни той.

"Български пощи" предвижда скоро и електронен пенсионен картон. Ето как го обясни директорът на пощите: „Ако някой пенсионер е отишъл в друг град при своите деца и ще отсъства по-дълго, с една декларация може да си получи пенсията от съответната пощенска станция. За услугата ще е необходимо единствено да си представи личната карта".

Електронният пенсионен картон ще бъде тестван следващия месец, оставят само детайли за доуточняване с НОИ. „Можем да го пуснем и веднага, но не трябва да допуснем и най-малки грешки. Трябва да изчистим и най-малките детайли", коментира директорът на пощите.

Валентин Петков каза, че съкращения в „Български пощи" не се предвиждат. За първото тримесечие имаме дружеството, за което години наред се говореше, че е пред фалит, е на печалба от 410 000. лв.

Средната заплата в дружеството е около 550 лв. Предвижда се от 1-ви септември да се увеличат ваучерите за храна с 10 лева и да станат 60 лева месечно.

Oще: български пощи  пенсии  пощенски клонове  пощи  храна 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани