"Южен поток" с международни плюсове | webcafe.bg
newscafe

"Южен поток" с международни плюсове

Webcafe.bg
29.07.2014, 15:18 (обновена 29.07.2014, 16:51)
южен поток

Руският проект за газопровод „Южен поток" получи положителна международна оценка за минаването през българската територия. Докладът за екологичните и социалните ефекти от тръбата у нас бе публикуван на сайта на консорциума „Южен поток транспорт".

Експертите на URS Infrastructure and Environment UK Limited заключават, че строителството и експлоатацията на газопровода няма да повлияе значително на екологията на Черно море и брега, а в страната ще създаде работни места. Повечето от рисковете, изброени в 24-те глави на доклада, са определи като „ниски" или „незначителни".

„Южен поток" получи одобрението на МОСВ през февруари 2014 г. Новият доклад съдържа допълнителни анализи за околната среда, културното наследство и социално-икономическите аспекти на проекта, както и усилията, които компанията продължава да полага за ангажиране на заинтересованите от проекта страни.

От "Южен поток транспорт" напомнят, че анализът влиза в детайли относно въздействието на инвестиционния проект върху населението и уязвимите групи в околността, както и че според резултатите, ще се създадат допълнителни възможности за трудова заетост, а търсенето на продукти и услуги по време на строежа ще се увеличи.

Oще: газ  доклад  мосв  овос  природен газ  русия  южен поток 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.