Проверка на митниците установи, че "Лукойл" шикалкави с уредите | webcafe.bg
newscafe

Проверка на митниците установи, че "Лукойл" шикалкави с уредите

Webcafe.bg
26.04.2013, 17:08 (обновена 26.04.2013, 17:54)
ваньо танов

Снимка: © Агенция "Митници"

От ведомството на Ваньо Танов настояват "Лукойл България" да приведе уредите си в съответствие със закона

Митниците установиха нередности с уредите, поставени от "Лукойл България".

Единствената нефтена рафинерия у нас, която е руска собственост, всячески избягва опитите да бъде накарана да постави уреди, които да засичат произведените и продадени горива, на чиято база се плащат данъци и акцизи.

Приключи проверката на митническите служители в данъчен склад "Продуктопроводи - продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци" на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД относно степента на готовност за привеждане в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и на Наредба № 3.

"Категорично се потвърди, че поставените уреди не са преминали метрологичен контрол, както и че те не предават информация към системите на Агенция "Митници". Отново са установени тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите", съобщават от ведомството на Ваньо Танов.

От Агенция "Митници" днес писмено припомниха на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД, че съгласно чл. 38 от Закона за измерванията проверките на средствата за измерване се извършват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедурата по одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба № 3. 

Заключението от проверката е, че данъчнозадълженото лице не е изпълнило изискванията на Наредба № 3. За резултатите от проверката Агенция "Митници" е информирала "Лукойл България" ЕООД и министъра на финансите на Република България.

Агенция "Митници" настоява лицензираният складодържател "Лукойл България" ЕООД да предприеме мерки за привеждане на данъчния склад в съответствие с изискванията на закона.

От митническата администрация са поканили представители на "Лукойл България" ЕООД, за да ги информират за констатираните несъответствия.

Агенция „Митници" очаква "Лукойл България" ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки.

Oще: лукойл  лукойл българия  метрологичен контрол  митници  проверка  уреди 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани