Най-евтините жилища и най-скъпите ипотеки са в България | webcafe.bg
newscafe

Най-евтините жилища и най-скъпите ипотеки са къде...

Webcafe.bg
13.02.2014, 13:04 (обновена 13.02.2014, 13:28)
Варна имоти

Снимка: © www.bulgaria-land-property.com

Най-евтините жилища, които изплащаме с най-скъпите ипотеки

Жилищата в България са най-евтините в Европа. Цените на квадратен метър в София са 740 евро.

На второ място по евтини имоти на Стария континент се нарежда Португалия, но там цената на квадрат е 1200 евро. Това показват данните на "ЕРА Европа", направени на базата на сравнение между 14 страни, в които компанията оперира, цитирани от в. "Стандарт".

Най-скъпи имоти купуват швейцарците. В Берн квадратният метър е 9900 евро, а средната цена на жилище надхвърля 1.6 млн. евро.

Лихвите по ипотеките у нас обаче са най-високите в Европа и в момента се движат между 6.8% и 7%, каза Теодора Димитрова, изпълнителен директор на "ЕРА България".

Средните лихви по ипотечни заеми в останалите европейски страни са около 4%. 

Това показва, че всъщност евтините жилища у нас се оскъпяват от големите разходи, които се правят за обслужване на ипотеките.

Освен високите лихви, таксите и комисионите, които се плащат по кредитите в България също са най-високите в Европа, допълва Димитрова.

Oще: ес  жилища  заеми  ипотеки  лихви  софия  цени 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.