Търсим си работа в друг град с държавна помощ | webcafe.bg
newscafe

Търсим си работа в друг град с държавна помощ

Webcafe.bg
24.12.2013, 14:18 (обновена 24.12.2013, 14:32)
Безработни

450 лв. ще е най-високата субсидирана от държавата заплата при наемане на безработни

Безработните ще получават от държавата до 600 лева, за да се преместят в друг град, където може да им се осигури работа. Това е една от мерките в приетия от правителството Национален план за действия по заетостта, пише в."24 часа". Автор на плана е социалният министър Хасан Адемов.

Субсидията ще е еднократна и ще покрива разходите на безработния да премести покъщнината си в новия град. Другият вариант ще е да се покриват пътните разходи, ако даденият гражданин не пожелае да заживее на ново място. Държавата ще покрива до 50% от транспорта, но не повече от 100 лв. на месец.

Отново на училище

Субсидия за квартира в размер на до 35 лева дневно ще получават безработни, които са включени в обучение или дълъг квалификационен курс. Право на квартирни ще имат безработните, ако наемът излиза по-евтино от транспортните разходи при всекидневно пътуване от адреса по местоживеене до съответния образователен център. Лимитът за транспортни разходи е до 10 лв. на ден.

Ако безработният е на квартира и обучението му продължава повече от 30 дни, ще получава и до 60 лв. веднъж в месеца, за да се прибере вкъщи. Стипендията на безработни, които са включени в курсове, ще е в размер на 8 лв. на ден, колкото бе и през 2013 г.

450 лв. ще е най-високата субсидирана от държавата заплата при наемане на безработни. Тя ще се плаща от Агенцията по заетостта на психолози и мениджъри, които ще бъдат наети към бюрата по труда.

В първите 3 месеца от регистрирането на един безработен на борсата бюрата по труда ще му изпращат всекидневно предложения за нова работа, предвижда още Националният план за действия по заетостта през 2014 г.

Oще: безработица  курсове  преквалификация  субсидирана заетост  субсидия  хасан адемов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

1 Citizen X | 25.12.201315:00

Хаха, пак любимата ми снимка с Живко, Жана, Ицо перчема и киселата тетка Юлия Смее се Щом т'ва ни е асоциацията с работещ, демек, висящ на опашка за помощи, Господ да ни е на помощ (тия дето ги плащаме)...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани