Две мутри – агенти на МВР. Маджо –старшинка | webcafe.bg
newscafe

Две мутри – агенти на МВР. Маджо – старшинка

Емилия Милчева
02.03.2010, 14:00 (обновена 02.03.2010, 18:14)
Младен Михалев-Маджо

Снимка: © БГНЕС

Младен Йорданов Михалев е служил като старшина в отдел "Физкултура и спорт" на МВР

Минути преди дадения от премиера Бойко Борисов срок - 12 по обяд, МВР отрапортува коя от мутрите е била нещатен сътрудник - сиреч агент, на органите на реда и сигурността. Имената са две - и са все покойници - Поли Пантев и Иво Карамански. Те са били съпричастни и към работата на Народната милиция, и към работата на полицията.

В дирекция "Информация и архив" и дирекция "Човешки ресурси" на МВР е извършена проверка за съпричастност към структурите на министерството на Пантю Тотев Пантев, Николай Андреев Маринов, Красимир Андреев Маринов, Ангел Христов Христов, Пламен Бориславов Галев, Константин Димитров Димитров, Иво Александров Карамански и Младен Йорданов Михалев, гласи официалното съобщение на пресцентъра.

Установено е, че в дирекция „Информация и архив" се съхраняват данни за двама, които в активното начало на българския преход все още са били нещатни сътрудници на МВР. Агентурната им дейност, започнала в късния социализъм, е приключила по време на правителството на Филип Димитров през 1992 г.

Официозната информация е:

Пантю Тотев Пантев - сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел "Криминален", за периода 1986 - 1992 г.

Иво Александров Карамански - сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел "Криминален", за периода 1985 - 1992 г.

В дирекция „Човешки ресурси" на МВР се съхраняват данни за:

Иво Александров Карамански - като състезател по кану-каяк е служил като волнонаемен в отдел "Физкултура и спорт" през 1982 г.

Младен Йорданов Михалев - като състезател по борба е служил като старшина в отдел "Физкултура и спорт" за периода 1986 - 1989 г.

Красимир Андреев Маринов - като състезател по борба е служил като старшина в отдел "Физкултура и спорт" за периода 1985 - 1987 г.

Пламен Бориславов Галев - започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в СОБТ в ЦСБОП до 1997 г.

Ангел Христов Христов - като милиционер служи в СОБТ от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР-Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.

След МВР и Държавна агенция "Национална сигурност" излезе със съобщение, че никой от изброените - живи или покойници, добре облечени бизнесмени, не е бил неин човек. Официалното съобщение гласи, че "известните в публичното пространство Ангел Христов, Пламен Галев, Младен Михалев, Николай Маринов, Красимир Маринов и Пантьо (Поли) Пантев не са били секретни сътрудници (доброволни сътрудници), служители на прикритие, нито нещатни служители на ДАНС. 

От всички проверени от МВР и ДАНС знакови имена прави впечатление липсата на едно - Румен Николов-Пашата. 

Проверките дадоха повод на бившия главен секретар на МВР и социалист Цвятко Цветков да запита:„Защо се ровят в досиетата на Народната милиция? Би било хубаво да се изясни сътрудничеството след 1990 г. - кой на какви връзки е бил. Не бива обаче да се обявяват публично персоналните заслуги на хора, работили след 1990 г. в службите.Това би обезкостило специалните служби. Тогава от тайната работа ще остане само четенето на вестник и СРС-тата".

Като се има предвид, че у нас за година издадените разрешения за ползване на специални разузнавателни средства надвишават в пъти тези в САЩ, вероятно четенето им е прелюбопитно - и доходоносно, занимание.

Oще: иво карамански  маджо  мвр  младен михалев  поли пантев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2010, 10:11

1 Uliana_bul | 02.03.201015:41

Смее се А има ли "нормален" престъпник, който не е бил нещатен сътрудник на службите?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани