Борислава Латинова настоява, че е имало срамен обиск | webcafe.bg
newscafe

Борислава Латинова настоява, че е имало срамен обиск

Webcafe.bg 10.11.2014, 09:00 (обновена 10.11.2014, 09:29)
Борислава

Снимка: © БТВ

Студентката е готова да се изправи срещу полицайката Нели Върбанова в съда

Студентката Борислава Латинова продължава да държи на версията си, че е обискирана по унизителен начин от полицай Нели Върбанова, въпреки че прокуратурата прекрати проверката по случая с констатацията, че подобен обиск не е имало.

Решението на прокуратурата се основава на записи от видеокамери, които не показват унизително отношение и свидетелски показания, които не потвърждават думите на Борислава. Освен това Върбанова се подложи на полиграф, който отчете, че тя казва истината, докато студентката отказа да докаже думите си с детектор на лъжата заради недоверие в полицията.

"Не вярвам на всичко това. Не знам как полицай се разпитва от полицай. Всичко е нагласено и според мен въобще не е имало полиграф. Не знам и за свидетелите", каза Борислава пред Нова телевизия.

На въпрос дали би седнала на детектор на лъжата, тя отговори, че „й е все тая" и че не тя е постъпила лошо, за да й поставят условия. Борислава каза още, че не се притеснява от очна ставка, а от това, че ще види полицай Нели Върбанова. „Ще я видя в съда, надявам се", допълни тя.

Студентката се усъмни и в съществуването на записи от камерите, защото според нея, ако е имало такива, са щели да излъчат по телевизията какво показват. Борислава отрече също да употребява наркотици или да има криминални прояви - твърдения, които се появиха в някои медии.

"Няма за какво да се извинявам, защото тези работи се случиха. Тя ще трябва да ми се извини, не аз на нея и вярвам в това", каза Борислава Латинова.

Според твърденията на Борислава на 17 октомври през нощта е била съблечена и опипана на интимни места от полицайката по време на обиск в района на Семинарията, а след това е отведена в районното. Във версията на полицията става дума за обикновена проверка, при която опипване и събличане не е имало, а студентката е отведена в 6 РУП да пише обяснения, защото се е возила в колата на двама криминално проявени.

Oще: борислава латинова  мвр  нели върбанова  обиск  полиция  претърсване  прокуратура  срамен обиск  съд 


Още от Newscafe

Най-коментирани