Вече и у нас чейндж бюра през банкомати | webcafe.bg
newscafe

Вече и у нас чейндж бюра през банкомати

Webcafe.bg
07.07.2012, 18:40 (обновена 07.07.2012, 19:02)
Евро

Чейндж и през машини - скоро и у нас

В България скоро ще може да се обменя чужда валута срещу български левове не само от банковите офиси и в обменните бюра, но и чрез специални автомати. Това става възможно с влезлите в сила на промени в наредбата за дейността на обменните бюра, съобщиха от Националната агенция по приходите.

Машините няма да позволяват, например, с долари да се купува евро, а ще дават само левове. След обмяната апаратите ще издават касова бележка за стойността на сделката.

Фирмите, които искат да инсталират такива устройства, ще трябва да гарантират в НАП, че са невъзможни измами чрез автоматичната система за обмяна на валута.

Сред другите поправки в наредбата е намаляването на документацията за регистрация на обменни бюра. Данъчните ще набавят част от необходимата им информация по служебен път.

Промяна има и в задължителните изисквания за изписване на курсовете на чуждестранната валута върху таблата на валутните бюра. Новите условия предвиждат курсовете "купува" и "продава" да са посочени до третия знак след десетичната запетая. Досега изискването беше на таблото да са изписани до втория знак след запетаята.

С промените се позволява, когато обменното бюро ползва електронно табло, то да е с размери с отклонение до 30 процента от сега заложените в наредбата. Ново изискване е и това, че на таблото на чейндж бюрото трябва да бъде изписан телефонът на колцентъра на НАП, който е 0700 18 700, а не на съответната териториална структура на агенцията.

Oще: валута  левове  нап  чейндж бюра 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.