В БСП - карта до карта, скандал до скандал | webcafe.bg
newscafe

В БСП - карта до карта, скандал до скандал

Webcafe.bg
18.05.2012, 17:15 (обновена 18.05.2012, 17:52)
БСП

На 48-ия конгрес на БСП челен сблъсък Станишев-Първанов. Все пак бившият президент може да избегне позорна загуба, ако се оттегли и подкрепи своя човек Драгомир Стойнев

Моята делегатска карта е на масата, но до нея трябва да се сложи и делегатската карта на Сергей Станишев, заради договорите за милиони левове на жената, с която живее - Моника Йосифова. Това заявява в отворено писмо до делегатите на 48-ия конгрес на БСП Мартин Славов, председател на БСП-Сливен.

Поводът е огласеният запис на негов разговор с Галин Кънчев, в който Славов си обявява цената от 100 хил. лeва, за да се откаже да се кандидатира за кмет на Сливен от БСП на изборите м.г. Лидерът на БСП Сергей Станишев го призова вчера чрез медиите да върне картата си и да не участва в конгреса.

"Този негов призив, както всички останали, е закъснял. Решението е мое и аз го взех преди дни (още, когато информирах ръководството за съществуващия компромат и помолих да бъде изразено становище, но такова не последва)", казва Славов. 

До своята Славов смята, че трябва да се сложат и делегатските карти на още няколко човека, като тази на арх. Борислав Борисов, общински съветник в София, за който стана ясно, че в рамките на два мандата е извършил над 70 заменки и се е обогатил доволно.

"Но на първо място - до моята да се сложи и делегатската карта на Сергей Станишев. Причините - станалите публично достояние договори за милиони левове на жената, с която живее - Моника Янова, както с правителството на ГЕРБ, така и с това на тройната коалиция. Как тя лъска имиджа на сегашното правителство, а Сергей се бори срещу него?

И второ - международният лобистки скандал "Хохегер", прочул ни в международен мащаб, но най-вече отказът на Моника Янова да се яви пред парламентарната комисия по случая. Не е важно дали тя губи от това, за съжаление ние като партия губим повече", пише Славов.

Той отбелязва и "пъргавината, с която премиерът Борисов се обърна към институциите за извършване на проверки по тиражирания в електронните и печатни средства за масова информация, твърдя, незаконен и манипулиран запис на разговор с мое участие". Тази пъргавина рязко контрастира с мудните му и объркани изявления, когато обществено достояние станаха разговори с негово участие, придобити със СРС, заявява Славов.

Oще: бсп  карта  конгрес  мартин славов  моника йосифова  сергей станишев  сливен 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани