Верваме им ... на германците | webcafe.bg
newscafe

Верваме им ... на германците

Webcafe.bg, по BBC
23.05.2013, 11:28 (обновена 23.05.2013, 11:58)

1 от 2 снимки Назад Напред

германци

Снимка: © getty images

Трудът краси човека ... и не само

Германия е най-положително възприеманата държава в света, показват резултатите от ежегодно проучване на BBС с участието на над 26 000 души от 25 страни. 59% от тях са посочили, че имат най-високо доверие именно в германците.

Една от причините, разбира се, е германската икономика, превърнала се в пример за подражание на фона на кризата в световен мащаб. Положително отношение към германците таят 81% от французите и 76% от австралийците. Най-много почитатели Германия има в Гана, където 84% от анкетираните са я оценили положително.

На другия полюс на гърците, които не се свенят да протестират срещу канцлера Меркел, представяйки я с нацистка униформа. Като цяло едва 15% от анкетираните твърдят, че Германия има отрицателно влияние.

Второто място в класацията се дели от Канада и Великобритания с 55%. Положителното отношение към Албиона се дължи в голяма степен на успешното провеждане на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Очаквано в дъното се нареждат Северна Корея, Пакистан и Иран.

Анкетираните са помолени да подредят 16 държави и ЕС по влиянието, което оказват в световен мащаб. 49% от участниците в проучването вярват в положителната роля на ЕС. Разбира се, най-скептични към съюза са американците и канадците. Германците също губят вяра в ЕС, като по този показател имаг ръст от 14% - до 59% недоверие.

Същото се наблюдава и във Великобритания, където положителните мнения за ЕС продължават да намаляват. За първи път тази година повече британци дават негативи оценки (47%) в сравнение с положителните (42%).

На национално ниво обаче Германия измества миналогодишния победител - Япония. Страната на изгряващото слънце се подрежда четвърта с 51% доверие. Спад в рейтинга бележат също САЩ, Русия, Индия и Китай.

Oще: германия  доверие  ес  рейтинг  свят 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани