"Атака" скочи на Бареков | webcafe.bg
newscafe

"Атака" скочи на Бареков

Webcafe.bg
09.06.2014, 23:45 (обновена 10.06.2014, 11:47)
Миглена Александрова

Миглена Ангелова е сезирала Сметната палата

Народният представител от "Атака" Миглена Александрова e внесла сигнал в Сметната палата за нарушения при отчитане на дарителите на ПП „България без цензцура", съобщиха от пресцентъра на националистите.

Сигналът е във връзка със „серия от закононарушения, видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания на ББЦ". Според представителите на „Атака" от публичния регистър, воден от Сметната палата, е видно, че коалицията е извършила редица сериозни закононарушения. Част от тях са свързани с липсата на декларация за произход на средствата за всички дарения над 340лв. - за граница се счита  минималната работна заплата.

Общо 168 души, посочени в отчета, не са представили исканата по закон декларация и същата липсва в отчета, публикуван на официалния сайт на Сметната палата, казват от „Атака". Другите нарушения са свързанi с липсата на извлечения от банкови сметки за сумите, надхвърлящи 1000 лева, каквото е законовото изискване.

Според цитирани от „Атака" данни, от 168 дарения с неясен произход на средствата 96 от тях са за суми, надхвърлящи 1000 лева. „В следствие на многобройни сигнали от граждани и серия от журналистически разследвания /приложени като доказателства/, разпространени чрез почти всички медии имаме основание да твърдим, че описаната по-горе коалиция е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания", пише още в сигнала.

 

Oще: атака  бареков  ббц  декларация  николай бареков  сметна палата 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани