Цветанов замеси и ЕНП в скандала „Марковска“ | webcafe.bg
newscafe

Цветанов замеси и ЕНП в скандала "Марковска“

Webcafe.bg
09.11.2012, 10:40 (обновена 09.11.2012, 16:39)
Цветан Цветанов

Снимка: © Sofia Photo agency

Вицепремиерът, който иначе обича да коментира дела преди да има произнесена присъда, подчерта, че у нас има разделение на властите

 

Няма да има извънреден доклад за правосъдието и борбата с организираната престъпност в България, а тревогите на еврокомисията по отношение на едно анонимно писмо са неоснователни - в това е сигурен председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Той се срещна в Брюксел със силовия министър Цветан Цветанов, като двамата са обсъдили казуса с назначението на Венета Марковска и сигналите за корупция и конфликт на интереси.

„Не може да се реагира на основата на едно анонимно писмо. Подкрепям решението на Народното събрание, защото това е демокрацията - ако хората са доволни, те подкрепят, а ако не са - избират някой друг", категоричен беше Жозеф Дол, цитиран от БТА. Той не пропусна да похвали и своя събеседник: „Знам рисковете, с които министър Цветанов живее всеки ден. Възхищавам се как атакува престъпността и как ще реши тези проблеми скоро".

„Комисията си върши работата, но по отношение на България не виждам за какво да има специален, междинен, извънреден доклад", добави Дол. „Според него, „има толкова много други проблеми с други европейски страни"

"В последния доклад от лятото, в официалния документ от ЕК,е записано, че следващият доклад за България ще бъде през декември 2013 г. Това е, което знам официално", каза вътрешният министър Цветанов, който отбеляза, че няма официална кореспонденция с Брюксел по този случай. Вицепремиерът заяви, че е запознал представителите на ЕК със знаковите дела, които се наблюдават от нея, както и с изпълнението на препоръките от предишни доклади.

По отношение на самата кандидатура на Марковска, критикуваният за намесите си в проблемите на съдебната система вицепремиер коментира, че „изпълнителната власт няма отношение към номинациите, които се правят от Народното събрание, в България има разделение на властите".

Цветанов вчера получи подкрепата и на генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес Истурис. Истурис нарече „неверни и дори шега" твърденията, че има разрив в отношенията между Брюксел и София.

Oще: брюксел  венета марковска  герб  енп  жозеф дол  съдебна система  цветан цветанов 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

4 Mile Manolov | 10.11.201209:45

Възхищавам се как атакува престъпността и как ще реши тези проблеми скоро
---------------------------

ако беше и дефинирал "скоро"... иначе възхита фром секаде
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

3 MacAllister | 09.11.201216:56

Пак изместват фгокуса - доносът само предизвика лавината, жената си се изложи и без да има нужда от донос - просто някой трябваше да я предизвика да си покаже сама колко точно е затънала в лъжи. цецо, Цецо, пък ти как си противоречиш нямам думи, но така е - тъй се взема власт, ама не ти е точна сметката - без кръчмар е, а кръчмаря сме ние, нищо че ти пускаме на вересия засега - до време ще е.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2012, 01:16

2 Recycler | 09.11.201216:24

Знам рисковете, с които министър Цветанов живее всеки ден.

---------------

тц тц тц ... и хората да не знаят ... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

1 NannyOgg | 09.11.201216:10

„Комисията си върши работата, но по отношение на България не виждам за какво да има специален, междинен, извънреден доклад", добави Дол, цитиран от БТА.

Ами нека Ви отговоря, господин Дол, за какво следва да има специален и междинен, извънреден доклад, макар че ще го направя със срам от слабостта на собствената ми родина, превърната в лакей на европейски бюрократи и разигравана от шепа мутри, облечени във висша държавна власт.

Специален и извънреден доклад трябва да има, защото:

1. Назначенията в съдебната система са превърнати в раздаване на парче от баницата, те не са просто скандални, те рушат държавността в Република България, а тяхна последица е обяздване на една от трите власти от другите две. Всичко това води до най-страшното, което може да се случи, в която и да е държава - недоверие в съд. система като цяло, но и нещо по-лошо, ужасяващо и страшно - до недоверие във върховенството на закона, до публично възприемане на съда като посредник за разчистване на интереси, до твърдо обществено убеждение, че законите се прилагат различно.

2. Конституционният съд на Република България е на път да се превърне в орган, чийто състав приютява съдии със спорни нравствени качества, при сериозни съмнения за конфликт на интереси и нерегламентирани обвързаности. Припомняме на г-н Дол, че този е съдът, който охранява конституционно гарантираните права на българските граждани, чрез произнасяне по казуси, свързани с тълкуване на българската Конституция.

3. Прокуратурата в Република България отказа за образува досъдебно производство или поне да извърши предварителна проверка, по подадени сигнали /подписани от подателите/ относно съмнения за престъпления, извършени от Бойко Борисов - настоящ министър-председател на Република България.

Но на Вас точка трета е известна, нали? Та нали именно ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ "АНТИМАФИЯ" /за по-кратко/ отказа да проведе изслушване на г-н Борисов, по подадения и до нея подписан сигнал, а медиите, с малки изключения, мълчаха като, извинете ме за израза, "прасета, пръднали в люцерна". И това се случи не без дейното участие на член именно на Вашата партия, ако се вярва на написаното в някои сайтове /не може да се твърди конкретно дали това е така, проведените заседания по този въпрос много тайни дойдоха, при закрити врата/.

Та, г-н Дол, по-добре да мълчите. Изобщо не говорете, а отроците си успокоявайте насаме, потупвайте се по раменете, но в тесен кръг. Иначе има опасност да разпознаем от кого нашите управляващи приемат уроци по нагли изказвания, но и действия. А ЕК, ако иска да е стожер, знае как да действа и това не бива да са действия на робовладелец.
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани