Красен Кралев купи "Уеб Медиа Груп" | webcafe.bg
newscafe

Красен Кралев купи "Уеб Медиа Груп"

Webcafe.bg
01.05.2013, 11:58 (обновена 01.05.2013, 12:06)
лаптоп

Снимка: © sxc

Още една сделка на българския онлайн пазар

След преговори през последните дни между "Уеб Медия Груп" АД и президента на рекламна агенция "МАГ Адвъртайзинг" Красен Кралев е била сключила сделка, с която той е придобил контролния пакет акции на компанията, съобщи News.bg - сайт от портфолиото на купеното дружество. В него влизат още сайтовете topsport.bg, money.bg и други.

"От дълго време разглеждам възможности за разширяване на онлайн бизнеса си, търсех развитие за него и сделката е в тази посока. Със сайтовете от портфолиото на "Уеб Медия Груп" се допълваме много добре и мисля, че синергията ще бъде перфектна", коментира пред "Дневник" Красен Кралев.

Чрез "Алтернатив Медия Груп" ЕООД, в която е едноличен собственик, той притежава десет сайта, сред които "България утре" и шест регионални новинарски сайта с подобни имена - sofiautre.bg, varnautre.bg, burgasutre.bg, plovdivutre.bg, starazagorautre.bg и dobrichutre.bg.

Кралев обясни, че само два от сайтовете на двете уеб групи се покриват - това са спортните topsport.bg и sportline.bg, но те ще бъдат развивани в бъдеще по различен начин - единият като новинарски, а другият - аналитичен.

Той отказа подробности за инвестициите, които планира след придобиването на групата, като уточни, че те ще зависят от развитието на пазара. Кралев каза, че преди е водил разговори и за покупка на dir.bg, но цената е била висока.

Малко по-рано Investor.bg съобщи, че две сделки за почти 87% от капитала на "Уеб Медия Груп" са били сключени във вторник на Българската фондова борса. Цената на акциите се е повишила с 500% до 1.20 лв. за акция и при нея пазарната капитализация на дружеството е достигнала 1.7 млн. лева.

Изтъргуваните акции са 1 231 400 броя при общо издадени 1 420 000, уточнява още медиата. Преди големите сделки е имало и 4 малки за общо 1165 акции на цени между 0.48 лв. и 1.199 лв.

Според съобщението в "България утре" - средната цена на придобиване е 1.199 лв. за една акция или за 86.81% от капитала. Общата сума на сделката е  1 478 846 лева.

Към 31 март 2013 г. основните акционери в дружеството са били Брилянтни Автомобили ООД с дял от 49.86% и Алфа Асетс ЕООД с 35.44%. Според публикацията в Investor.bg, за първото тримесечие на настоящата година "Уеб Медия Груп" е отчела 88 хил. лева загуба и продажби в обем от 51 хил. лева. Пасивите към 31 март 2013 г. са за 2.25 млн. лева, а собственият капитал - 1.7 млн. лв. В отчета на дружеството фигурират и задължения към свързани лица от 2 млн. лв.

Това е третата за последните десетина дни сделка с информационния интернет сайтове. На 19 май стана известно, че "Дарик нюз" купува "Нетинфо". Миналия понеделник пък свързаната с "Химимпорт" медийна група Bulgaria On Air купи близо 90% от акциите на "Инвестор.БГ" АД.

Oще: дружество  красен кралев  медии  медия  онлайн пазар  сделка  уеб медия груп 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани