Убийство с камъни заради мобилен телефон | webcafe.bg
newscafe

Убийство с камъни заради мобилен телефон

Webcafe.bg, по Opposite Views
04.10.2013, 15:12 (обновена 04.10.2013, 15:40)
Бурка

Снимка: © Getty Images

В Пакистан убийството с камъни все още се прилага

Майка на две деца бе убита с камъни в Пакистан, защото притежавала мобилен телефон. Младата жена е осъдена смърт от племенен съвет на старейшини.

Арифа Биби е екзекутирана на 11 юли от собственото си семейство, след което е погребана в пустинята далеч от селото, в което живее. Твърди се, че роднините й не са допуснати до погребението.

Замерянето с камъни е широкоразпространено наказание в държави като Пакистан. В продължение на години най-честите му жертви са жени и представители на други уязвими групи.

След убийството на Биби женски организации засилиха кампанията си за забрана на смъртното наказание с хвърляне на камъни. Нурен Шамеем, представител на организацията „Жени под ислямски закон", смята тази шокиращата и жестока присъда за начин за контрол върху жените.

„Това е разновидност на измъчването до смърт - една от най-бруталните форми на насилие срещу жени, за да се контролира и наказва тяхната сексуалност и основните им свободи", изтъква тя.

„Замерянето с камъни е варварски акт на примитивните общества", обяви Азиатската комисия по човешките права в специално прессъобщение.

Посочва се, че пакистанското общество е стигнало толкова напред в деградацията си, че възприема притежанието на мобилен телефон от жена за сериозно престъпление.

Това се третира редом до други сериозни престъпления като групово изнасилване, убийство и залагане на бомби, които всеки ден отнемат човешки животи.

Активисти отдавна призовават ООН да реагира на убийството с камъни. Не е известно да е постигнат някакъв напредък.

Oще: замеряне с камъни  ислям  мобилен телефон  пакистан  убийство 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.04.2013, 15:29

3 Ivanka Mihaylova | 06.10.201320:37

Това е човеколюбивата и миролюбива религия ислям и нейните богоугодни последователи, които нахлуват от всички страни в България... Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.10.2013, 19:37

2 venfen | 06.10.201319:43

Абе , нали вчера имахте статия колко готини са тези хора и " риц в овча купел ", а сега ми пишете че са примитиви - бъдете по-последователни. Но тава са те хора водещи се от закони писани през 600 г.н след Христа , и на който в свещената книга пише, че ако неверниците не приемат исляма с добро, е редно да бъдат изклани. Добре са дошли ! Събирайте дарения - ножове, колове или автомати
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

1 AlahAkbar | 04.10.201318:49

Oсобенности ... добре де, добре добре де, добре

Скоро и в Овча купел.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани