Борисов се сети, че болните деца са по-важни от Балканската война | webcafe.bg
newscafe

Борисов се сети, че болните деца са по-важни от Балканската война

Webcafe.bg
18.05.2012, 13:24 (обновена 18.05.2012, 13:27)
Бойко Борисов, Народно събрание

Снимка: © Sofia Photo Agency

На въпрос защо парите не отиват за лечение на деца, а за чествания, Борисов коментира: "Дадохме и на деца. БСП да върнат и техните бонуси"

На следващото заседание на Министерския съвет министър - председателят Бойко Борисов ще предложи решението средствата от бонусите на членове на политически кабинети да бъдат изразходени за ремонт на паметници, по повод отбелязването на 100-годишнината от Балканската война, да бъде отменено, съобщи правителствената пресслужба.

Поради необходимостта от допълнително финансиране за лечение и подобряване здравословното състояние на децата и широкия обществен отзвук, премиерът подчертава, че политиката на правителството разглежда като един от основните си приоритети детското здраве и е готово да отговори на очакванията на обществото държавата да оказва необходимата здравна помощ на децата в България.

Министър-председателят още веднъж призовава представителите на тройната коалиция, които са взели бонуси за милиони левове, да ги върнат, за да отидат за лечението на деца, завършва съобщението.

Преди ден в. "Сега" съобщи, че става дума за малко над 600 000 лева, които на последното правителствено заседание по предложение на Цветан Цветанов и Аню Ангелов, бяха пренасочени за 100-годишнината от Балканската и Междусъюзническите войни. Честванията - симпозиуми, издаване на книги, заря-проверка, започват тази есен. Откъде ще бъдат финансирани в правителственото съобщение не пише.

Преди днешното съобщение от пресслужбата на кабинета, на въпрос на "Сега" защо парите не отиват за лечение на деца, а за чествания, Борисов коментира: "Дадохме и на деца. БСП да върнат и техните бонуси".

Наскоро вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че честванията, които ще са от октомври 2012 до май 2013 г., ще струват общо около 1 млн. лв. За 2012 г. ще са нужни 300 000 лв., за 2013 - 700 000 лв., казва Цветанов. Той не пропусна да припомни, че тройната коалиция е изхарчила 10 млн. лв. за 100-годишнината от Независимостта.

Oще: балканска война  бонуси  деца 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.