Стартира кандидатстването за детски градини в София | webcafe.bg
newscafe

Почна състезанието за детските градини в София

Webcafe.bg
28.02.2011, 10:10 (обновена 28.02.2011, 10:18)
мартин, дете, игрище

Обявени са 3 700 свободни места в детските заведения в Столичната община

От днес за децата, родени през 2008, 2009 и 2010 г., започва двумесечния срок за кандидатстване за детските градини в София. Кандидатстването се извършва през Информационната система за обслужване на детските градини (ИСОДГ).

Обявени са 3 700 свободни места в детските заведения в Столичната община. Крайният срок за кандидатстването за тях е 28 април, а на 29 април ще е първото класиране на кандидатите.

2 700 са местата в яслените групи на Обединените детски заведения, за които също се кандидатства през информационната система.

Според последната актуализация на критериите, които дават предимство за прием на децата в детските градини и обединените детски заведения, ако единият от родителите на детето има постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община се получават три точки; по една точка за всеки родител се получава, ако той работи.

Според решението на общинския съвет самоосигуряващите се родители трябва да доказват това с документ за платени социални и здравни вноски, а не с копие от данъчната декларация, както беше досега. По една допълнителна точка получат и децата на родители - редовни студенти във висши учебни заведения на територията на Столичната община.

Предимство, за което се дават три точки, е детето да има родител, баба или дядо, които работят в детска градина, като според последните промени изискването е те да са работили минимум половин година в детското заведение.

Една точка се получава при условие, че детето е посещавало минимум 9 месеца самостоятелна общинска детска ясла.

Предимства по социални критерии

Социалните критерии дават предимство на деца - сираци (шест точки), деца - полусираци (три точки), деца на родител или родители с трайно намалена трудоспособност над 71 п% (три точки), деца с неизвестен родител или родител с отнети родителски права (три точки), деца в приемни семейства (три точки), деца в риск (три точки), деца от многодетни семейства с три и повече деца от едно домакинство (две точки), деца - близнаци (две точки).

Oще: детски градини  критерии. исодг  предимства  ясли 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани