СДС и ДБГ бойкотират избора на лидер на Реформаторите | webcafe.bg
newscafe

СДС и ДБГ бойкотират избора на лидер на Реформаторите

Webcafe.bg
13.09.2014, 18:18 (обновена 13.09.2014, 18:30)
реформаторски блок

СДС и ДБГ искат решения в Реформаторския блок да се взимат на 10 ноември

СДС и ДБГ отказват да участват в избора на лидер на Реформаторския блок утре, а вместо това предлагат решението да се вземе на 10 ноември. Волята си двете партии заявиха в обща декларация, публикувана на страницата на Реформаторския блок. Като аргумент за нежеланието си да избират общ председател сега, формациите изтъкват тревога за предстоящите избори.

В нея те заявяват, че безусловно подкрепят коалиция Реформаторски блок и с всички сили ще се борят за постигане на добри резултати на извънредните парламентарни избори на 5 октомври.

"Водени от загрижеността за изборните резултати на РБ, считаме че провеждането на форумът утре на практика само за избор на председател на блока, три седмици преди предстоящите парламентарни избори, ще доведе единствено до конфликти и в последствие по-слаби резултати на вота. В така създалата се ситуация, изборът на когото и да било, би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока", пише в декларацията.

СДС и ДБГ ще участват в изборни процедури в рамките на блока при ясни правила, регламентирани правомощия на изборните длъжности и гарантиран контрол от съответните колективни органи, но към момента нито едно от тези условия не е изпълнено.

"Провеждането на този форум е в противоречие с демократичните политически принципи и правила и обслужва единствено интересите на ГЕРБ", пишат още те.

Двете партии предлагат форумът да се състои на 10 ноември, когато се отбелязват 25 години демокрация в България.

Часове по-рано лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева обяви в телевизионно интервю, че партията й ще вземе участие в националното събрание, въпреки че сега не е най-подходящият момент за провеждането му. Преди ден лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че партийните структури не са съгласни с избора на председател на блока преди изборите, нито с идеята това да бъде Радан Кънев.

Oще: божидар лукарски  българия на гражданите  дбг  движение българия на гражданите  меглена кунева  радан кънев  рб  реформатори  реформаторски блок 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.01.2014, 13:55

4 Petar Stoimenov | 14.09.201412:46

Събрали се слабите, за да станат по-малко слаби. Нямаме нужда от патерици на ГЕРБ, така че нямате място в парламента. На кой му пука за Рамадан, Куневица и смешните деформатори?! Тези нямат бъдеще в българската политика.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.01.2014, 13:55

3 Petar Stoimenov | 14.09.201412:45

Своята къща не могат да подредят, тръгнали България да оправят. Има ли интелигентен и нормален човек, който би прахосал гласа си за тези аматьори?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2014, 17:40

2 Borismm | 14.09.201408:56

Реформаторски Блок= безпринципна шайка от неудачни , некадърни и алчни
кариеристи. Нищожества.Чак да ти стане жал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

1 daysydogy | 13.09.201420:09

"Водени от загрижеността за изборните резултати на РБ, считаме че провеждането на форумът утре на практика само за избор на председател на блока, три седмици преди предстоящите парламентарни избори, ще доведе единствено до конфликти и в последствие по-слаби резултати на вота. В така създалата се ситуация, изборът на когото и да било, би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока."

Конфликтът вече го създадохте вие - чевената кукувица и жалките останки от СДС...
Половин век червените запъртъци увреждаха българската нация, още толкова ще трябват, за да започне, ДА ЗАПОЧНЕ да се нормализира...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани