Ако колата ви е одраскана, докато е била на паркинг, не трябва да викате КАТ | webcafe.bg
newscafe

Драскотина на колата на паркинг? Без КАТ

Webcafe.bg
19.08.2011, 11:56 (обновена 19.08.2011, 13:10)
Коли

Когато колата е била одраскана, докато е стояла на паркинг, КАТ не трябва да се вика

Ако колата ви е одраскана, докато е била на паркинг, не трябва да викате КАТ. Автокаското на автомобила покрива щетата, без да е нужен протокол от Пътна полиция.

Органите на МВР не посещават такива инциденти и не издават протокол за тях, предвижда наредба на Комисията за финансов надзор.

Ето защо застрахователите нямат право да изискват такъв документ като условие за изплащане на обезщетение. В общите условия на някои от тях обаче фигурирало, за което клиенти подавали жалби. Според надзора тази практика трябва да се прекрати.

Нормативният акт предвижда, че Пътна полиция не идва и когато повредата е възникнала от природно бедствие, пожар и друга причина без участието на превозно средство или е засегнала само стъклата на автомобила.

Oще: застрахователи  кат  кола  паркинг 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.07.2011, 14:03

1 Селяни махайте се | 19.08.201115:02

Вчера заведох такава щета и нищо не са ми искали ... до сега в същност никога за драскотина не са ми искали протокол от кат ...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани