Здравният министър се обърна срещу цигарите | webcafe.bg
newscafe

Здравният министър се обърна срещу цигарите

Webcafe.bg
14.06.2013, 15:10 (обновена 14.06.2013, 15:29)
Таня Андреева

В края на май здравният министър се обяви за либерализация, а сега иска по-тежки санкции за цигарите на закрито

Няма да подкрепя никакъв облекчен режим на забраната за тютюнопушене. Това каза министърът на здравеопазването Таня Андреева след парламентарния контрол.

На 29 май тя предизвика скандал, след като в свое изказване даде да се разбере, че е "за" либерализация на режима, макар и при по-строги условия.

Сега тя даже се обяви за по-строги санкции при нарушения на установения режим.

„В много обекти в страната са наложени административни наказателни актове за около 660 000 лева. Тези проверки се правят от регионалните здравни инспекции по места, което говори, че повсеместно този закон се нарушава", посочи Андреева.

"Очевидно трябва да има по-строги санкции, които да се налагат, при установяване още на първо нарушение, защото законът е ясен. За мен няма значение първо, второ или трето е - щом се наруши законът, санкцията трябва да важи за всички", каза тя.

По думите й санкцията трябва да бъде възможно най-висока: „Още при първо нарушение трябва да има санкция от порядъка на 15 000 лева. Разбира се, затваряне на заведения, отнемане на лицензи. Аз установявам, че контролът не е достатъчно добър. Дори това, което си говорихме за здравната каса - не мисля, че средствата са толкова ограничени, но няма контрол при отчитане на ефективността при разходването".

Oще: пушене на закрито  санкции  таня андреева 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани