Енергийният регулатор решава за ЧЕЗ в средата на април | webcafe.bg
newscafe

Енергийният регулатор даде заден за ЧЕЗ

Webcafe.bg
20.02.2013, 12:15 (обновена 20.02.2013, 12:25)
Ток

Снимка: © БГНЕС

Чак на 16 април ДКЕВР ще реши съдбата на ЧЕЗ

Лицензите на „ЧЕЗ Разпределение" и „ЧЕЗ Електро" не са били отнети, а само са започнали съответните процедури. Това обясни Андон Роков от ДКЕВР на брифинг в комисията, предаде Фокус.

„Целта на тези процедури е Комисията да се убеди, че нарушенията са толкова сериозни, че да не могат да бъдат преустановени и да се преодолеят вредните последици", обясни Роков. По думите му чак след това може да се премине към крайната мярка и да се отнеме лицензът. На 16 април е насрочено заседание, на което лицензиантите от двете дружества ще бъдат изслушани.

Роков допълни, че проверката на ЧЕЗ от страна на ДКЕВР е в резултат на откритите нарушения от Агенцията за държавна финансова инспекция. „ЧЕЗ Разпределение" има съставени 17 акта, а „ЧЕЗ Електро - 4 акта", като основно става двъпрос за нарушения на Закона за обществени поръчки, несъставяне на протоколи при поставяне на електромери, непредставяне на информация в изискваните срокове.

От страна на ЧЕЗ електро и има неследване на методиката за зелена енергия. Компанията е задължена да прилага тази методика от датата на нейното обявяване. ЧЕЗ не е прилагало методиката в продължение на няколко месеца.

В момента тече 3-дневен срок за възражения по тези актове от страна на ЧЕЗ. „Определили сме 7-дневен срок за становище от страна на двете дружества по основанията за откриване на производствата, както и срок за преустановяване на нарушенията и вредните последици от тях", допълни Андон Роков.

Oще: андон роков  дкевр  лиценз  чез 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани