Пазарувайте от виртуалния магазин на НАП | webcafe.bg
newscafe

Пазарувайте от виртуалния магазин на НАП

Webcafe.bg, по "24 часа"
05.11.2012, 15:37 (обновена 05.11.2012, 18:14)
Варна имоти

Снимка: © www.bulgaria-land-property.com

От виртуалния магазин може да се сдобиете с апартамент край морето или кола

Виртуален магазин за продажба на конфискувани стоки стартира от декември Националната агенция за приходите (НАП), съобщи говорителят й Росен Бъчваров, цитиран от "24 часа".

Според автора на публикацията Румяна Денчева в "магазина" има всичко - от самобръсначки, мобилни телефони, златни и сребърни накити, оръжия, коли, дори бельо, през месомелачни машини, автовози, бетоновози, апартаменти, офиси, вили.

При покупки магазинът приема плащания през банка и през всички системи за парични преводи, вкл. по интернет.

Стоките са разделени в еднородни групи, за всяка има снимки, които да показват състоянието й.

Заради виртуалното офериране са предвидени огледи. За стоките ще се наддава на явен или таен търг, на който може да има други кандидати.

Не забравяйте, че оферираната цена е само начална. Това означава, че ако се стигне до търг, тя ще се вдигне, съветва журналистката.

Ако и след проучването смятате, че цената е изгодна, отидете на оглед. Непременно попитайте за скрити дефекти или утежняващи условия. Установете и дали набелязаната стока излиза на първи търг. При него стартовата цена е най-висока, такива са правилата. Ако той е неуспешен, се обявява нов. На него цената се намалява с 25%, а на третия - с още 50%.

Затова може да рискувате като подминете първия и изчакате следващите. Не забравяйте обаче, че и при тях има наддаване, което вдига "падналите" цени.

Според експерти повторното наддаване връща около 25% от падналата с 50% начална цена.

Повечето стоки, които се продават, са престояли поне година в складове, или на открито, и може да имат повреди.

Злато, платина, сребро, както и всякакви изделия от тях се продават само на хора, които имат лиценз да работят с благородни метали. До търгове за оръжия пък се допускат само тези, които по занятие са търговци на такива стоки.

Изключение са партидите за колекционери или за ловци, които покажат актуален ловен билет.

Депозитът задължава да се играе, иначе сумата се губи. Ако вземете решение за покупка и решите, че отивате на търг, трябва да внесете депозит. Той е в размер на 10% от начална тръжна цена. Внасянето е с банков превод по посочена сметка.

Който се откаже преди търга не си получава парите. Те отиват за покриване на разходите по организиране на търга и за част от похарченото за съхранение на стоката. Който спечели, депозитът му се приспада от цената.

Ако откриете повреди на закупената вещ, няма къде да я върнете. Добре е да знаете също, че на повечето търгове много често има постоянни играчи, които понякога наддават в "тандем", за да откажат останалите. Често те имат стратегия да вдигат рязко, или да задържат сумите, в зависимост от поведението на другите.

Подробна информация за имуществото, което приходната агенция продава, както и условията за участие в търговете, може да бъде намерена на сайта на НАП - www.nap.bg, както и в съответния териториален офис на агенцията, където се обявяват всички продажби.

В обясненията към всеки от търговете освен вида му- с явно или с тайно наддаване, има информация за датата, на която ще се проведе. Там се обяснява и кога започват огледите, в кой склад на приходната агенция се намира съответната движима вещ, или местонахождението на недвижимата. Има и телефон за контакт, където може да се получат допълнителни разяснения.

Oще: магазин  нап  огледи  търг  търгове 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани