Кадровикът в сянка на съдебната система Красимир Георгиев заяви, че това, което се говорело за него, е абсолютен мит | webcafe.bg
newscafe

Красьо не бил Черния - ходел на солариум

Webcafe.bg
20.05.2010, 20:35 (обновена 20.05.2010, 20:44)
Темида

Снимка: © Художник: Светозар Стоянов

Красьо Черния ходи на солариум, за да е черен, а магистратите с бедни роднини -на плажа в Приморско

*Това, което се говори за мен, е абсолютен мит, заяви Красимир Георгиев - Красьо Черния. Кадровикът в сянка на съдебната система дойде днес във Висшия съдебен съвет, за да бъде изслушан във връзка с дисциплинарното производство срещу бившия член на съвета Стойко Стоев, напуснал именно заради контакти с него. Нямам чувството, че съм човек, който е преобърнал съдебната система, заяви Черничкия след едночасово изслушване пред ВСС. Той не знаел да се плащат места в системата.

Името на Красьо Черния спомена най-напред Иван Колев от ВСС, който каза, че чул за някой си Красьо от Плевен, който уреждал места в съдебната система срещу 200 000 евро. После се оказа, че в указателя на Красьо има над 1000 номера на магистрати, политици, полицаи, кметове и бизнесмени.

"Когато приключи разследването срещу мен, ще изляза с пълната си красота. Както виждате, целият съм в черно, даже на солариум бях, за да го докарам на Красьо Черния. Трудно ми е да вляза в медийния си образ все още", каза Георгиев. Той обаче не пожела да коментира внесения срещу него обвинителен акт за лъжесвидетелстване.

*До 5 години цените за роуминг в Европа трябва да се изравнят с тези, на които мобилните оператори продават вътрешните разговори, съобщи комисарят за дигиталното общество Нели Крус. Мярката е част от приета програма за цифровизация на ЕС до 2020 г. В момента средната цена на международния разговор в ЕС е 0,38 евроцента на минута. Все още обаче не е ясно, дали тази мярка няма да доведе до увеличение на тарифите в националните мрежи.
Програмата, която предвижда още създаването на общ пазар на дигиталните услуги, бум в компютърното образование и компетентност, и бърз интернет във всеки дом, цели да навакса изоставането в цифровизацията. Широколентовият пазар в ЕС е най-големият в света, като почти 1/4 от европейските граждани имат достъп до интернет чрез фиксирана линия.

*Списък с над 350 препоръки ще остави  британската консултантска компания "Краун ейджънтс" на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков с изтичането на договора си през юни. Компанията беше наета още при царския кабинет да помага на митниците. Около 2/3 от направените препоръки се намират в различни етапи на изпълнение от страна на съответните агенции и техният пълен ефект все още не е почувстван, съобщават официално от Министерството на финансите, които високо оценяват работата на компанията и направените препоръки. Не е ясно само дали тези 350 са нови  или в тях влизат и ония 263, които управляващите от ГЕРБ завариха при идването си на власт. Те не са били изпълнени. За годините работа у нас „Краун ейджънтс" получи близо 85 млн. лева от българските данъкоплатци.

*Националната агенция за приходите (НАП), МВР  и и Комисията за защита на потребителите са започнали проверки на 20 от най-големите заложни къщи в София, които са над 300. Проверява се дали  стоките в заложните къщи не са крадени, начина на осчетоводяване на финансовите операции, дали се издават касови бележки при продажба и колко високи са лихвите. Освен това щели да бъдат прегледани доходите и имущественото състояние на собствениците на заложните къщи.

*До края на 2010 строителното министерство ще е намалило броя на чиновниците си с общо 15% спрямо миналата есен и ще икономиса 325 000 лева, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. За тази година бюджетът на министерството ще бъде орязан от 310 млн. лева до 248 млн. лева, при разходи от около 600 млн. лева в предишни години.

Плевнелиев обясни, че ще бъдат въведени процедури за поемане на задължения и извършване на капиталови разходи за строителство, доставка и услуги в инвестиционната дейност на министерството. „Мотивът са необезпечените договори, фактът, че фактури влизат в чекмедже, че документи за разплащане се бавят по една година", каза министърът. Ще се въведат промени за понасяне на персонална отговорност на чиновниците, подписали договорите.

*Природният газ ще поскъпне от 1 юли, но тепърва ще се уточни с колко, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. За щастие се намираме в летен сезон и повишаването на цената на природния газ няма да се отрази върху цената на топлоснабдителната услуга към този момент пряко, каза Семерджиев. Преди десетина дни той съобщи, че има основания за поскъпването на природния газ от началото на юли с 10-15 на сто. Днес Семерджиев коментира, че прогнозата не е отчела спада на еврото, достигнало 4-годишно дъно в началото на тази седмица. Ние купуваме горивата в долари, отбеляза председателят на ДКЕВР. Което означава, че повишението ще е повече. 

С 12% ще поскъпне топлоподаването в София от 1 юли, ако природният газ поскъпне между 10 и 15 на сто през третото тримесечие на годината, прогнозира директорът на "Топлофикация-София" Петко Милевски.  

Oще: всс  заложни къщи  красьо черния  краун ейджънтс  нап  росен плевнелиев  симеон дянков 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.