Виенската прокуратура прекратява разследването срещу Пеевски | webcafe.bg
newscafe

Виенската прокуратура прекратява разследването срещу Пеевски

Webcafe.bg
16.07.2014, 09:59 (обновена 16.07.2014, 10:13)
избори

Снимка: © webcafe.bg

Пеевски твърди, че сигналът срещу него е изфабрикуван, за да се манипулира общественото мнение

Виенската прокуратура вече не разследва депутата от ДПС Делян Пеевски по сигнала на Цветан Василев. Това обяви депутатът с писмо до Агенция „Фокус".

„На 14 юли 2014 г. Прокуратурата във Виена, Република Австрия, прекрати предварителното производство срещу мен, образувано по сигнал на Цветан Василев, подаден до Федералната криминална служба на град Виена, съдържащ твърдения за заплаха за убийство чрез изпратено до Василев мобилно съобщение (SMS)", пише Пеевски.

Австрийската прокуратура е приела, че съдържанието на съобщението не представлява заплаха по австрийските закони и затова не е налична причина за по-нататъшно производство, твърди Пеевси.

Той припомня, че на 7 юли и Софийска градска прокуратура отказа да образува дело срещу него по сигнал на Цветан Василев за заплаха на живота.

„По преписката прокуратурата е снела както моите, така и обяснения на всички посочени в сигнала лица (освен на Цветан Василев, който не се е явил за снемане на обяснения), както и е установила, че от използваните от мен мобилни телефони не е изпращан какъвто и да е SMS до Василев. Упоменатата заплаха е изпратена от мобилен номер, регистриран на лице от ромски произход, като от същия номер е изпратен SMS и до използван от мен и известен на много хора мобилен телефон, след което мобилният номер е бил деактивиран", пише Пеевски и подчертава, че прокуратурата не е открила данни за престъпление или връзка на съобщението с депутата.

„Считам, че сигналът на Василев бе изцяло изфабрикуван с единствената цел да се манипулира общественото мнение и да се отклони вниманието от основния проблем, а именно - източването на Корпоративна банка в огромни размери през свързани с Василев търговски дружества", пише депутатът.

„Явно е също, че с тази груба манипулация авторите на същата - Василев и неговите помагачи, направиха опит да ме дискредитират, приписвайки ми действия, каквито аз не само не съм извършил, но и не бих могъл да извърша, тъй като същите са чужди на моите разбирания и морал", пише Пеевски и допълва, че счита темата за приключена.

От два месеца сблъсъкът между депутата от ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев преминава през медиите. Двамата се обвиняват взаимно в нерегламентирана дейност, рекет и заплаха за живота. Пеевски твърди, че конфликтът е породен от това, че е отказал на Василев да го подкрепи за премиер, а Цветан Василев обяви, че Пеевски се държи като властелин на държавата и е използвал името му за рекет. И двамата използваха прокуратурата за взаимни обвинения в опит за убийство, като обвиненията от страна на Делян Пеевски дори доведоха до ареста на трима души и последвалото им освобождаване без каквито и да било обвинения.

Oще: делян пеевски  дпс  ктб  опит за убийство  пеевски  прокуратура  сигнал  убийство  цветан василев 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани