България с най-ниски данъци в ЕС, обеща Дянков | webcafe.bg
newscafe

България с най-ниски данъци в ЕС, обеща Дянков


28.01.2010, 10:23 (обновена 29.01.2010, 15:34)
симеон дянков

Симеон Дянков се зарече да е човекът, който ще свали данъците на най-ниското ниво в Европа

Искаме в края на мандата на ГЕРБ България да има най-ниски данъци в целия ЕС, обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков при представянето на Конвергентната програма на страната до 2012 г.

Конвергентната програма предвижда България да запази паричния съвет при съществуващото равнище на фиксиран валутен курс от 1,95583 лв. за евро до присъединяването ни към еврозоната.

Програмата е важен документ за кандидатстване в механизма ERM II, известен като „чакалнята" на еврозоната. В нея са описани основните стъпки и реформите, които правителството ще направи през следващите 3 години, за да изравни доходите на българина до средните нива за Европа.

На 29 януари Конвергентната програма ще бъде внесена в Европейската комисия. Тя ще бъде разгледана и оценена от ЕК, министрите на финансите на държавите-членки и Европейската централна банка.

В документа са посочени реформите в държавната администрация и здравеопазването, както и стабилизирането на фискалната политика. По-важните от тях са пенсионната и административната реформа, управлението на държавните активи и реформата във висшето образование и науката.

Поддържането на балансиран бюджет е основната задача до 2012 г., заяви Дянков. Основната цел пък е намаляването на данъците, допълни той.

Финансовият министър изрази надежда ДДС да бъде понижен с 2% през 2011 г. и с още 2% до края на мандата.

 

Oще: данъци  ддс  симеон дянков  фиксинг 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.